Dünyayı keşfedecekler

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı keşfedecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 13:58

İletişimci Özlem Yücel’in, seyahat kültürünü Türkiye’deki üniversiteli gençler arasında yaygınlaştırmak, dünyayı keşfe çıkmaya teşvik etmek amacıyla başlattığı “Genç Gezginler Seyahat Bursu”nu kazananlar belli oldu. Seyahat projeleri bursa değer bulunan Gökhan Fırat, Gökhan Doğru, Mine Ekinci, Feyzican Abacıoğlu, Gizem Sezen önümüzdeki günlerde dört ayrı rotada geziye çıkacak, izlenimlerini düzenli olarak internet güncelerinde yayımlayacak.

Haberin Devamı

          

Kırpınar’ın pehlivanları 650’nci kez sahaya çıkacak

2010 yılında UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası kabul edilerek uluslararası listesine kaydedilen Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali, 4-9 Temmuz’da 650’nci kez düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde başpehlivana verilecek kupa ile efsane pehlivan Ahmet Taşçı’ya sunulacak kemeri geleneksel el işçiliğiyle imal ettirdi. Pirinç kupa ve kemer Osmanlı motifleriyle bezendi. (A.A)



Roma’daki Kolezyum Arenası 25 milyon Euro’ya restore edilecek

Antik Roma imparatorluğunun simgesi olan Kolezyum Arenası bir işadamının sponsorluğunda restore ediliyor. “Tod’s” ayakkabı grubunun başkanı Diego Della Valle, restorasyon için 25 milyon Euro’luk bütçe ayırdı. “Ülke kültürüne ve sanatına katkıda bulunmak için” bu misyona talip olduğunu belirten Diego Della Valle “Kolezyum belki dünyanın en önemli harabesi. Yılda 5 milyon turist ziyaret ediyor ve haliyle iklim koşulları, çevre düzensizliğinden yıpranıyor. Bu bakımdan ciddi bir şekilde elden geçireceğiz ve mahzenlerdeki yeni bölümleri de onarım ziyaretçilere açacağız” dedi. Çalışmalar temmuzda başlayacak ve 36 ay sürecek. / Reha ERUS

Genç Gezginler Seyahat Bursu’nda bu yıl yine sürpriz yaşandı. Özlem Yücel’in mayıs ayında sadece bir öğrenciye yönelik başlattığı burs kampanyasında Hürriyet Seyahat ve gezginlerin verdiği destekle burs sayısı dörde yükseldi.

Haberin Devamı

Bu yıl Genç Gezginler Seyahat Bursu’na 18-24 yaş arasındaki 110 üniversiteli gezi projeleriyle başvurdu. Bunların arasından seçilen 11 adayın yazıları Özlem Yücel’in web sitesinde yayımlandı. Başvurular, gezginlerden oluşan 15 kişilik jüri tarafından değerlendirildi. İki gencin ortak projeyle başvurması nedeniyle dört burstan biri iki öğrenciye paylaştırıldı. Genç Gezginler Seyahat Bursu’nu kazananlar, 15 Ağustos’a kadar yola çıkıp, 600 Euro bütçeyle Asya, Ortadoğu ve Avrupa’da en az üç haftalık gezi yapacak.

Haberin Devamı

ÜÇ GEZGİN İLK KEZ YURDIŞINA ÇIKACAK

Burs kazananlardan Gökhan Doğru (21) Boğaziçi Üniversitesi, Gökhan Fırat (21) Trakya Üniversitesi’nde tercümanlık öğrenimi görüyor. Geçen yıl internet ortamında tanışıp Türkiye Çeviri Öğrencileri Birliği’ni kuran ikili daha sonra trenle Türkiye turuna çıkmış, 20 şehri gezmişti. Bu yıl ortak olarak aldıkları bursla ilk kez yurtdışına çıkacaklar. Hürriyet Seyahat’in desteğiyle yola çıkacak olan Fevzican Abacıoğlu (22) İTÜ Maden Mühendisliği Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi. İstanbul’daki Gezginler Kulübü’nün toplantılarını izliyor, derneğin internet sitesinin güncellemelerini gönüllü olarak yapıyor. Mine Ekinci (20), Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisi. Üç yıldır otostopla Avrupa’dan Ortadoğu’ya pek çok ülkeyi gezdi. Gittiği ülkelerin mimarisi, sanatından çok halkı ve kültürüyle ilgileniyor, farklı insanlar tanımak için seyahat ettiğini söylüyor. Gizem Sezen (23), İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’nde yüksek lisansını sürdürüyor. Uzun yıllardır interrail ile İsveç ve Finlandiya’ya gitmenin hayalini kuruyor.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen “Genç Gezginler Seyahat Bursu”na 300 genç başvurmuş, başarılı bulunan beş genç interrail biletiyle ödüllendirilmişti. Seyahat günceleri Özlem Yücel’in web sayfasında (ozlem-pansiyon.blogspot.com) ve gezginlerin bloglarında yayımlanmıştı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!