'Dünyaya meydan okurken arkamda ülkemin olduğunu biliyorum'

Güncelleme Tarihi:

Dünyaya meydan okurken arkamda ülkemin olduğunu biliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 00:08

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün gittiği Malatya’da ‘Cumhurun başkanı’ pankartıyla karşılandı.

Haberin Devamı

Erdoğan’a Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kültür Bakanı Mahir Ünal eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Kent Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde özetle şu mesajları verdi:

PARALEL’E 400 DÖNÜM
“Çukur siyasetiyle Türkiye’yi bölmeye parçalamaya çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. Şunu unutmayın. İslam dünyası Türkiye’ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken arkamda ülkemizin tamamının özellikle Malatyalı kardeşlerimizin olduğunu biliyorum. Malatya’dan ve 80 vilayetimizden aldığımız güçle ne diyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizi ayıramayacaklar, bölemeyecekler; bizi ayırmak bölmek isteyenler bunun bedelini temmuzdan bu yana ödedikleri gibi kazıkları çukurlarda kendileri gömülecekler.

Bu vatan toprakları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatan topraklarıdır. Burada operasyon yok. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet asla. Neymiş o paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, işte Amerika’da kendilerine 400 dönüm yer vermişler, herhalde onların devleti orası. Biz diyoruz ki legal görünüm altında illegal çalışmaları yapan bu kişiyi ya deport edin veyahut bize gönderin. Oradan ülkemin içini karıştırıyor. Gereği neyse biz de bunu yapıyoruz, yapacağız. Bir kısmı kaçıp Amerika’ya Avrupa’ya gidiyor, bir kısmı da şu anda hapishanede yaşıyor. Tek devletimiz var Türkiye Cumhuriyeti Devleti başka bir şey asla.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Yolları açtık, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine giden vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri teker teker tamamladık, şimdi sıra başkanlıkta” diye konuştu.



BAKMADAN GEÇME!