Dünyanın konuştuğu ölümde ceza çıktı: 38 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın konuştuğu ölümde ceza çıktı: 38 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 17:49

Bisikleti ile 40 ülke dolaşan, ancak Türkiye’de emniyet şeridinde bir aracın çarpması sonuç hayatını kaybeden 58 yaşındaki Fransız bisikletli Christian Jean Auguste Niaffe’ın ölümüne ilişkin açılan davada karar açıklandı. Sanık sürücü 38 bin TL para cezasına çarptırıldı. Fransız bisikletçinin ölümü bütün dünya basınında haber olmuştu.

Haberin Devamı

Bisikleti ile dünya turuna çıkan Fransız bisikletli Christian Jean Auguste Niaffe 40 ülke dolaştıktan sonra Türkiye’ye gelmişti. 25 Mayıs 2015 tarihinde

Dünyanın konuştuğu ölümde ceza çıktı: 38 bin TL

Muğla’dan Marmaris’e emniyet şeridini kullanarak gitmekte olan Niaffe’e bir araç arkadan çarpmış ve ölümüne sebep olmuştu. 

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVİRİLDİ

Yaşanan olayın ardından Marmaris 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı. Mahkeme sanık sürücüye önce, “taksirle adam öldürme” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Ancak cezada indirime giden mahkeme, “Sanığın sosyal ilişkileriyle cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkileri lehine” gerekçesiyle cezayı 4 yıl 2 aya indirdi. Verdiği bu cezayı da para cezasına çeviren mahkeme, sanığa günlüğü 25 TL’den 38 bin TL para cezası verdi. 24 TAKSİTCezanın 24 eşit taksitle ödenmesine karar veren mahkeme, sanığın parayı ödememesi halinde cezasın, hapse dönüştürüleceğini kararında belirtti.  Ayrıca sanığın ehliyetine de 1 yıl süre ile el koyuldu. Dava kapsamında mahkemeye ulaşan iki bilirkişi raporunda da sanık tam ve asli kusurlu bulunurken, Niaffe ise kusursuz bulunmuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!