Dünyanın en iyi cerrahları Şanlıurfa’da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en iyi cerrahları Şanlıurfa’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 15:19

Dünyanın en iyi cerrahları Şanlıurfa’da

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Laparoskopi Eğitim Kursuna, dünyaca ünlü cerrahlar katıldılar.

 

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen eğitim kursuna Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın,  İtalya Of Insubriae Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fabio Ghezzi, ABD Of Texas Medical Branch At Galveston Üniversitesi’nden  Prof. Dr. Gökhan Kılıç ve Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Şendağ, çevre iller ve Şanlıurfa’da görev yapan Kadın Doğum Uzmanları ile asistanlar katıldı.

Laparoskopi Eğitim Kursu açılış programına katılan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa’daki yüksek doğum oranına dikkat çekti. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin Şanlıurfa için çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Taşaltın; “Şanlıurfa’mızın doğum oranı Yunanistan’ın doğum oranıyla eş değer, bu açıdan bölge halkı için hastanemiz çok önemlidir. Çok modern bir hastaneye sahibiz. Sağlık Bakanlığımızın da verdiği destekle daha da iyi duruma geleceğiz” dedi.

Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Jinekolojik Endoskopi Kurs Direktörü Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak, “Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümünde şuan endoskopik cerrahi rutin olarak uygulanmakta, vakalarımızı yüzde doksan oranında laparoskopik olarak gerçekleştirmekteyiz. Bugün ki toplantımıza katılan meslektaşlarımız bilgi ve becerilerini hem bizlerle hem de hastalarımızla paylaştı. Hastalarımız artık Şanlıurfa’dan başka bir ile gitmesinler. Amerika’da yapılan ameliyatın aynısı Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde yapılıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!