Dünyanın en hızlı drone'u görenleri şaşkına çeviriyor!

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en hızlı droneu görenleri şaşkına çeviriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 07:36

Drone Yarış Ligi'nin süper hızlı yeni modeli Racer3'te yine ne sensör ne de kendini otomatik olarak dengeleme özellikleri mevcut. Her şey pilotun ellerinde...

Haberin Devamı

Robotların performans gösterdiği ve insanların yeteneklerini test ettiği Drone Yarış Ligi için yeni drone modelleri geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. En çok dikkat çeken modelse, sadece birkaç saniye içerisinde en yüksek hızı olan saatte 137 kilometreye ulaşan Racer3 oldu.

Racer3 modeli üç dakikalık uçuş süresine sahip ve bu süre yarış alanında bir ya da iki tur için yeterli düzeyde. Önceki modele göre hızlanmayı arttıran iki kat daha fazla itme gücüne sahip olan Racer3’ü uçurmak için ustalık gerekiyor.

Kameralı üst seviye drone’ların kullanıcıların isteklerine göre neredeyse kendi kendine uçtuğunu ifade eden Drone Yarış Ligi ürün müdürü Ryan Gury, ligde yer alan drone’ların ise tamamen kullanıcıların onlara ne yapmasını istediğini söylemesine göre hareket ettiğini vurguluyor. Bu sayede üç boyutta da yüksek hızlı manevraların gerçekleştirildiği ancak uçuşu da zorlaştırdığı belirtiliyor.

Dünyanın en hızlı droneu görenleri şaşkına çeviriyor

Haberin Devamı

Drone Yarış Ligi dışında kullanılan modellerin Formula 1’de olduğu gibi özelleştirilebilir araçlar olduğu ve tasarımcıların yeni hızlı drone’ları tanıtma, pilotların ise yeteneklerini gösterme şansı elde ettiği ifade ediliyor. Bu lig ise tüm ekipmanlar tamamen aynı tutuluyor. Yani uçacak drone, kontrol cihazı ve sanal gerçeklik ekipmanları tüm pilotlar için aynı. Bu noktadaysa her şey pilotun yeteneğine kalmış oluyor.

shiftdelete.net'in haberine göre dayanıklılık için polikarbondan üretilen Racer 3 modelinin, üst seviye tüketici sınıfı drone’lardaki gibi dengeleme özelliklerinin bulunmadığını da belirtelim. Yani drone’da etrafındaki diğer nesneleri tespit edecek bir sensör ya da uçuşta dikey yönlendirmeyi sağlayacak bir nitelik bulunmuyor. Yani pilotlar için her an çarpışma riski oldukça yüksek.

Bakalım pilotlar Drone Yarış Ligi’nin uçan canavarı Racer3 ile neler yapacaklar?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!