GeriSeyahat Dünyanın en güzel şehir lezzet turları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en güzel şehir lezzet turları

Dünyanın en güzel şehir lezzet turları

İngiliz gazetelerinden Sunday Times’ın Travel dergisi, dünyanın en iyi şehir lezzet turlarını seçti. İşte lezzet avcıları için Amerika’dan Kore’ye beş alternatif tur.

Bolonya
Ustaların sırları

Modena’nın meşhur ustaları leziz parmesanları, prosciutto salamlarını ve balzamik sirkelerini nasıl hazırlıyor, nelere dikkat ediyor? Merak ediyorsanız lezzetin sırlarını öğrenmek, tadım yapmak, ustalarla buluşmak için dokuz saatlik bu tura katılabilirsiniz. Ulaşım, öğle yemeği dahil 300 TL (wineandtours.com)

Paris
Wendy Abla’yla yürüyüş

Wendy Lyn’in yarım günlük yürüyüş turları şehirde ablanızla çıkacağınız bir gezinti duygusunu veriyor. İstiridye satıcılarından, peynir yapımcılarına, karşı kıyıdaki barlara kadar pek çok lezzet noktasına uğrayacaksınız. Tadımlar, içecekler dahil 430 TL (thepariskitchen.com)

Barselona
Tapas ve ötesi

İspanya deyince akla önce Türkiye’deki meyhanelerin benzeri olan tapas barlar ve tadımlık lezzetler gelir. Oysa Katalan mutfağı bunlarla sınırlanamayacak kadar zengindir. Arka sokaklardaki lezzet duraklarını, yerel pazarlarda satılan peynirlerin, sosislerin, bodega’ların (şarap mahsenleri) öyküsünü öğrenmek için 330 TL’nize kıymanız yeterli. Tadım ve içecekler dahil (aborigensbarcelona.com).

Seul
Karanlık gecelerdeki sürprizler
Daniel Gray’le karanlık gecenin içine dalıp, sokaklarda Kore lezzetlerini tanımaya ne dersiniz? En güzel ızgaralar, en lezzetli soju içecekleri sizi bekliyor. İçkiler ve tadım dahil 610 TL (www.ongofood.com).

San Francisco
Istakoz mu biftek mi

Damak tadına düşkün Lisa Rogovin size Bay Area ve Oakland’daki Temescal semtinin az bilinen lezzet duraklarını tanıtıyor. Anasonlu salamlar, ıstakozlar, balıklar, tadını unutamayacağınız biftekler... Tadımlar dahil 100 TL (www.edibleexcursions.net)

False