Dünyaca ünlü şef aradığı kaliteli eti Yenişehir’de buldu

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü şef aradığı kaliteli eti Yenişehir’de buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 13:33

Dünyaca ünlü şef aradığı kaliteli eti Yenişehir’de buldu

Haberin Devamı

Nihat BIÇAK / YENİŞEHİR (Bursa), (DHA) - Ünlü Aşçı ‘Özgür Şef’ Özgür Özkan, Türkiye et sektörünün kurtuluş yolunun Romanov kuzuların yetiştirildiği çiftliklerden geçtiğini söyledi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan damızlık saf ırk Rus Romanov koyun çiftliğini ziyaret eden İlçe Tarım Müdürü Hakan Aranmaz, ünlü aşçı Özgür Şef ve beraberindeki heyet, çiftlikte incelemelerde bulundu. Ünlü Aşçı Özgür Şef, Özgür Özkan, “İstanbul’da ve değişik yerlerde restoranlarımız var. Aynı zamanda bir yandan da televizyonlarda yemek programlarımız devam ediyoruz. Restoranlarda sayı artınca et entegre tesisleri kurduk. Şimdi de çiftlik yatırımlarımız başladı. Romanov koyunuyla ilgili araştırmalar yaptım. Bu koyun Türkiye’nin et sektöründe kurtuluşunun yoludur. Çünkü bizim istediğimiz birçok özellik bu koyunda bulunuyor. Çoklu doğum özelliği ile bereketli olması, Türkiye’ye uyum sağlaması ve kuyruğu olmaması sebebiyle içerde etin mermerleşmesi söz konusu. Biz de etin mermerleşmiş olanını tercih ediyoruz, çünkü misafirlerimiz bunu beğeniyorlar. Romanov koyununun senede iki sefer doğurması da et sektörü açısından çok cazip bir durum” diye konuştu.

Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Hakan Aranmaz da yaptığı açıklamada, “Özgür Şef’in ilçede büyükbaş üzerine yatırımları var. Küçükbaş çiftliği de kurmak için Romanov koyun aradığını, birçok yere baktığını, aradığı hayvanların Yenişehir’de olduğunu bizlere iletti. Bizler de ilçemizin adını tüm Türkiye’ye duyuran bu çiftliğe gelerek incelemelerde bulunmak ve kendisine gerekli teknik destekleri vermek için burada buluyoruz” dedi. İşletme Sahibi Fatih Ak ise, “Koyunlarımızın kaliteli ve saf ırk olması sebebiyle Türkiye'nin her ilinden talep aldığımız gibi, sürekli ziyaretçi akınına uğruyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!