Zirvede basına kısıtlama

Güncelleme Tarihi:

Zirvede basına kısıtlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 08:30

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı 2017’den bu yana Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile dün ikinci kez bir araya geldi.

Haberin Devamı

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de görüşmelerin başladığı akşam yemeğinde basına kısıtlama uygulandı. Trump dün Kim’i nükleer silahtan vazgeçirme umuduyla masaya otururken aralarında AP Ajansı’nın da bulunduğu yazılı basından dört muhabire giriş izni verilmedi. Söz konusu muhabirlerden ikisinin bir önceki etkinlikte Trump’a soru yönelten kişiler olduğu belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, toplantıların hassasiyeti nedeniyle basın havuzunun daraltıldığını söyledi. Başta muhabir alınmayacağı, sadece fotoğrafçıların kabul edileceği belirtildi. Ancak fotoğrafçıların itirazı üzerine yazılı basından bir kişi ve bir radyo muhabiri içeri alındı.

‘POTANSİYEL MÜTHİŞ’

ABD Başkanı Donald Trump, attığı tweet’te de “Potansiyel MÜTHİŞ, büyük bir fırsat” ifadesini kullandı. Görüşmeye Trump ve Kim’in yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray’ın vekil Genel Sekreteri Mick Mulvaney ile Kuzey Kore tarafından Kore İşçi Partisi Merkez Komite Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol ve Dışişleri Bakanı Rio Yong Ho katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!