Zebari: Sınırımızda 140 bin Türk askeri var

Güncelleme Tarihi:

Zebari: Sınırımızda 140 bin Türk askeri var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 16:31

Irak Dışişleri Bakanı Zebari, sınır ötesi harekata hazırlıklı 140 bin Türk askerinin Irak sınırında olduğunu söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye'nin bölücü terör örgütü PKK'nın faaliyetleri konusundaki haklı endişelerini anladıklarını ve bu konunun müzakere edilebileceğini, "Irak ile ABD ve Türkiye arasındaki güvenlik komitesine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını" söyledi.
Zebari, "güvenlik ve istihbarat birimlerinin tahminlerine göre, Türk ordusunun Irak'ın kuzeyindeki sınırda 140 bin askeri olduğunu ve sınırda büyük bir seferberlik bulunduğunu" savundu.

Hoşyar Zebari, Bağdat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ın sorunun çözümü için diyalog istediğini belirtti. Zebari, "Hükümetin tavrı açık. Komşu devletlerden Irak'ın egemenliğinin ihlal edilmesine ya da her türlü müdahaleye karşıyız" dedi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın faaliyetleri konusunda Türkiye'nin haklı endişelerini anladıklarını ve bu konunun müzakere edilebilir olduğu görüşünü taşıdıklarını belirten Zebari, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortak bir Türkiye-Irak-ABD güvenlik komitesi var ve bu, iki ülke arasındaki tüm konu ve sorunların çözümü için uygun bir organ. Bağdat'ta bu komitenin faaliyetlerine ev sahipliği yapmaya hazırız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!