Zafer turunda ateş altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Zafer turunda ateş altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 23:05

IRAK ordusunun terör örgütü IŞİD’den geri aldığı Ramadi’ye zafer turuna giden Başbakan Haydar İbadi’nin konvoyu roket ateşi altında kaldı.

Haberin Devamı

Saldırı kimilerince suikast girişimi olarak yansıtılsa bile saldırıda ölen ya da yaralanın olmadığı bildirildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakın Rudaw sitesine göre; olay, İbadi’nin konvoyu El Kasım Köprüsü’nde bir grup askerle konuşurken meydana geldi. AP Ajansı’na açıklama yapan Iraklı Tümgeneral Ahmed el-Belavi, Ramadi temasları sırasında İbadi’nin güvenlik ve yerel yöneticilerle bir araya geldiğini söyledi. Bağdat’ın 130 km batısında olan Ramadi, geçen mayıs ayında terör örgütü IŞİD tarafından ele geçirildikten sonra önceki gün ordunun taarruzu sonrasında geri alınmıştı.

IŞİD’in hezimet yılı olacak

Enbar vilayetinin merkezi Ramadi’nin terör örgütü IŞİD'den kurtarılması dolayısıyla devlet televizyonuna konuşan İbadi, “2015 kurtuluş yılı ise 2016 nihai zafer yılı olacaktır. DAEŞ’in (IŞİD) Irak topraklarındaki varlığına son verilecektir” ifadesini kullandı. Ramadi’nin ardından güvenlik güçlerinin Musul’u kurtarmaya yöneleceğine dikkati çeken İbadi, “Tam bir inançla Musul’u kurtarmak için geliyoruz. DAEŞ’e büyük ve nihai darbe indirilecek” diye konuştu. Öte yandan Irak Savunma Bakanlığı, IŞİD’in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınmasıyla ilgili düzenlenmesi planlanan operasyon için bölgeye 250 zırhlı Hummer aracı sevk etti.

Haberin Devamı

Musul’da Kürtlere ihtiyacımız var

Irak Maliye Bakanı Hoşyer Zebari, IŞİD’in işgali altında tuttuğu Musul’u geri almak için Irak ordusunun Kürtlerin yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Ramadi’yi IŞİD’den temizleyen Irak ordusunun bir sonraki hedefinin Bağdat’ın 400 km kuzeyindeki Musul olduğu biliniyor. Reuters’a göre, “Musul operasyonu için iyi plan yapılması, hazırlanılması gerekiyor” diyen Kürt asıllı Zebari, sözlerini, “Peşmerge büyük bir güç; onlar olmadan Musul’u alamayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!