Yüz nakli yapılan kadının sokakta ilk fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Yüz nakli yapılan kadının sokakta ilk fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 00:00

İki ay kadar önce "dünyanın ilk yüz nakli operasyonunun kahramanı" olarak bir anda dikkatleri çeken Fransız Isabella Dinore, yeni yüzüyle ilk kez sokakta görüntülendi. Dinore’un nakil sonrası hızlı bir iyileşme kaydettiği bildirildi.

AMELİYATIN üzerinden henüz iki ay geçmesine rağmen, doktorların yakın takibinde olan Isabella Dinore, geçtiğimiz günlerde sokağa çıkıp gündelik yaşamına geri döndü. Ameliyat sonrası çok sıkıntılı günler geçirdiğini itiraf eden Dinore, "Beni kimsenin görmesini istemiyordum. Ailemden ve kızlarımdan bile uzaktım. Yalnız kalmak istiyordum. Hastane odasında ve yakınımda tek bir ayna istemedim. Yılbaşını yalnız geçirdim. Yeni yüzümün nasıl olacağını merak ediyordum" dedi.

Hastaneden henüz taburcu edilmeyen genç kadın, psikolojik olarak yeni yüzüne alışmak için doktor gözetiminde normal yaşamına dönmeye çalışıyor. İlk olarak sokağa çıkıp alışveriş merkezlerini gezen Dinore, hastaneden çıkar çıkmaz yeni bir yaşama başlamak istediğini belirtti. Hayata pozitif bakmaya başladığını söyleyen Dinore, bilgisayar eğitimi alıp, bebek kıyafetleri satan bir dükkan açmayı düşünüyor.

YÜZÜNÜ HİSSEDİYOR

Isabella Dinore’un yüzüne "his" geldiği kaydedildi. Ameliyattan sonra yaklaşık 1 ay yüzünü hissetmeyen kadının, bir süre önce yüzünü tekrar hissetmeye başlamasıyla büyük bir sevinç yaşadığı belirtildi.

Dünyanın ilk yüz naklini gerçekleştiren 50 kişilik ekipten Cerrah Dr. Bernard Devauchelle, genç kadının iyileşmesini oldukça ümit verici olarak değerlendirdi. Fransız hastanın kaydettiği gelişmenin bundan sonra yapılacak operasyonlar için de oldukça büyük bir önem taşıdığını belirten Dr. Devauchelle, "Yüz mimikleri geri dönmeye başladı. Tekrar yemek yiyebiliyor. Konuşması netleşti. Sadece P ve B harflerini söylerken zorlanıyor. Psikolojik olarak yeni yüzünü tamamıyla kabul etti. Artık yaşayan bir ölü değil. Sadece tekrar sigara içmeye başladı. Ama sigarayı bırakmak kendi kişisel kararı. Bunun için onu zorlayamayız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!