Yunanistan'dan Türkiye'ye sert sözler!

Güncelleme Tarihi:

Yunanistandan Türkiyeye sert sözler
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2018 15:13

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, 25 Mart Yunan mili bayramını fırsat görüp, Türkiye’ye karşı sert açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Kammenos, Yunanların 1821’de Osmanlı İmparatorluğu’na karşı bağımsızlık isyanının başlatmalarının 197’nci yıldönümünde “Yunan mücahitler 1821’de çok güçlü Osmanlı İmparatorluğu’nu bozguna uğrattılar. Büyük Osmanlı İmparatorlukları düşünenler, 1821’i hatırlamalıdır. Ulusal egemenliğimizden şüpheye teşebbüs edeni, 1821’de olduğu gibi bozguna uğratırız” dedi.

Atina’daki askeri geçit töreninden sonra konuşan Kammenos, geçen 1 Mart’ta Meriç bölgesinde Türk devriyeleri tarafından yakalanan ve tutuklanan 2 Yunan askerinin derhal serbest bırakılmaları için dost ve müttefik ülkelere destek vermeleri çağrısında da bulundu. Ege’de Sakız adasının kuzeybatısında bulunan Psara adasındaki milli bayram törenine katılan Başbakan Aleksis Çipras da 2 Yunan askerine değindi ve Yunanistan’a geri dönmeleri için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Çipras konuşmasında “Türkiye, Ege’de yasadışı davranışlara son vermeli, Yunanistan ve Kıbrıs’ın egemenlik haklarına saygı göstermelidir. Tahrikler ve milliyetçi söylemler 21’inci yüzyılda bir halkın refahı ve gelişmesinin teminatı değildir. Komşularla işbirliği, karşılıklı saygı ve anlaşmazlıkların çözümü için sürekli gayret gereklidir” dedi.

      

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!