Yunanistan'da çiftçi protestoları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda çiftçi protestoları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 15:46

Yunanistan'da, "hükümetin tarım alanındaki ücret politikasını" protesto eden çiftçilerin eylemlerini genişleterek sürdürme kararı aldıkları bildirildi.

Yunan basını, traktörleriyle ülkenin ana yolları ile bazı sınır kapılarını kapatarak protestolarını sürdüren çiftçilerin, yarından itibaren tali yolları da kapatma yoluna başvuracaklarını ve Pazartesi günü başkent Atina'da bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini duyurdu.

Haberlerde, orman işçilerinin de destek verdiği çiftçi eylemlerine, yarından itibaren hayvancılık sendikalarının da katılma kararı aldığı bildirildi.

Bu arada, Yunanistan Tarım Kalkınma Bakanı Katerina Baceli, "çiftçilerin ekonomik taleplerini karşılayacak paranın devletin kasasında bulunmadığını" söyledi.

Baceli, Yunan basınına yaptığı açıklamada, "eylem yapan çiftçilerin acilen yerine getirilmesini istedikleri taleplerinin 12 milyar avroyu bulduğunu" belirterek, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz döneminde böyle bir talepte bulunmayı "tamamen çılgınlık" olarak nitelendirdi.

"Eylem yapan çiftçilerin, ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi ile Yunanistan Komünist Partisi yanlısı 'sahte sendikacılar' tarafından yönlendirildiğini" öne süren Baceli, "yolları kapatanların, en yüksek ekonomik desteği alanlar olduğunu" savundu.

Öte yandan, Yunanistan'da 17 Ocakta başlayan çiftçi eylemlerinin ülkenin iç ve dış ticaretini tıkanma noktasına getirerek, Yunan ekonomisini büyük ölçüde zarara uğrattığı bildirildi.

Yunan İhracatçılar Birliği (PSE) Başkanı Hristina Sakellaridi, yaptığı açıklamada, "yolların kapatılmasının dış ticareti engelleyerek, ülke ekonomisine 200 milyon avro zarar verdiğini" belirtti.

Yunan Ticareti Ulusal Konfederasyonu (ESEE) Başkanı Vasilis Korkidis de, "taşımacılığın bloke edilmesi yüzünden dış pazarlardaki müşterilerini kaybetme endişesine düşen Yunanlı işadamlarının sinir krizine girdiklerini" söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!