Yunan Savunma Bakanı'nın ilk icraatı Kardak’a çelenk

Güncelleme Tarihi:

Yunan Savunma Bakanının ilk icraatı Kardak’a çelenk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 01:20

Yunanistan'da Başbakan Aleksis Çipras’ın Savunma Bakanlığı’na getirdiği koalisyonun küçük ortağı Panos Kamenos, bugün helikopterle Girit Adası’na giderken 1996’daki Kardak olaylarının 19'uncu yılı nedeniyle Kardak Kayalıkları'nın deniz bölgesine çelenk atacak. Yunanistan’ın yeni Başbakanı Çipras ise ilk yurt dışı ziyaretini Kıbrıs Rum kesimine gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kamenos’un önce Atina yakınlarında Yunan Deniz Kuvvetleri’nin Helikopter Üssü’ndeki törene katılacağı, ardından “Kardak deniz bölgesine çelenk atacağı, sonra da Girit adasına gideceği” belirtildi.

Kamenos’un içinde bulunduğu helikopterin Türk hava sahasını ihlal etmemesi durumunda, çelenk atması hukuki bir sorun yaratmıyor.

Yunan Savunma Bakanının ilk icraatı Kardak’a çelenk

Kamenos ve Çipras

SYRİZA lideri ve Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras’ın Savunma Bakanlığı’na getirdiği koalisyonun küçük ortağı sağcı Bağımsız Yunanlar (ANEL) lideri Panos Kamenos, Türkiye’ye karşı sert tavrı ile biliniyor. Kamenos, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aralık ayındaki Atina ziyareti sırasında sokakta protesto gösterisi düzenlemişti.

Haberin Devamı

1996 yılında Yunanistan ile Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren Kardak krizi sırasında bir Yunan helikopteri düşmüştü.

ÇİPRAS ADA'YA GİDİYOR
Yunanistan'ın yeni Başbakanı Çipras ise geleneklere uygun bir şekilde ilk yurtdışı gezisini Kıbrıs Rum yönetimine yapacak. Çipras, Pazartesi günü Lefkoşa Rum kesimine gelecek.

Yunan Başbakan'ın yarım asırdır devam eden Kıbrıs sorununda farklı bir tavır alması beklenmiyor. Çipras Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşecek ve mecliste konuşma yapacak. Çipras'ın ardından Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos Ada'ya gelecek. Kamenos, 04 Şubat Çarşamba günü Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunacak.

RUM SOLCULARA İLHAM KAYNAĞI
Kıbrıs Rum yönetiminde iktidarda Anastasiadis liderliğindeki sağcı DİSİ partisi bulunuyor. Yeni Yunan Başbakan ve Savunma Bakanı'na en büyük ilgi muhalefet partilerinden gelecek. Rum yönetimi, Yunanistan gibi AB'nin ekonomik denetimi ve yaptırımları altında. Muhalefet partileri de Çipras'ın yolundan gidilerek AB ile ekonomik konularda yeni bir pazarlık istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!