Yunan medyası: Türkiye Alman bakana izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Yunan medyası: Türkiye Alman bakana izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 01:33

Yunan basını, Türkiye’nin Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan askeri helikopterle Türkiye’ye geçmek isteyen Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’e Oniki Adalar’ın silahsızlandırılması anlaşmasını ihlal edeceği gerekçesiyle izin vermediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Yunan medyasına göre, 6 Mart’ta Midilli Adası’nı ziyaret etmeyi planlayan Von der Leyen, mülteci akınına karşı NATO gözetimi kapsamında Ege’de seyreden Alman fırkateyni ‘Bonn’daki bir helikopter ile Türkiye’ye geçmek niyetini bildirdi.

Türkiye ise Midilli adasının asker ve silahtan arındırılmış bölge olduğu gerekçesiyle, helikopterin bu adadan kalkıp Türk hava sahasına giremeyeceği cevabını verdi.

"NATO GEMİLERİNE İZİN VERİLMEDİ" İDDİASI

Türkiye'yle ilgili bir başka iddia da Avrupa'ya sığınmacı akınını yavaşlatmak amacıyla Ege Denizi'nde devriye görevi üstlenen NATO gemilerinin karasularına girişine izin vermediği yönündeydi.

AFP haber ajansının ortaya attığı bu iddia Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından kesin bir dille yalanlandı. Aynı şekilde iddiaya Alman Savunma Bakanlığı sözcüsü tarafından da yalanlama geldi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!