Yunan kilisesinden seks skandalı özrü

Güncelleme Tarihi:

Yunan kilisesinden seks skandalı özrü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2005 02:07

Yunan Ortodoks Kilisesi, kaçakçılık, rüşvet, uyuşturucu, fuhuş ve eşcinsellik suçlamalarının birbirine karıştığı büyük skandalın ardından Yunan halkından resmen özür diledi. Kiliseyi köklü reformlar yapmaya zorlayan skandal nedeniyle dilenen özrü, iddiaların merkezindeki Başpiskopos Hıristodulos dillendirdi.

Kiliseyi ülkedeki mutlak din otoritesi olarak kabul eden, ancak skandal sonrası büyük tepki gösteren halktan ‘af dileyen’ Hıristodulos, krizin derin olduğunu söyledi. Kutsal Sinod toplantısının açılışında konuşan Hıristodulos, ‘Naçizane, halkın ve çoğu giydikleri cübbeyi onurlandıran din adamlarının affını diliyoruz’ dedi.

Kilise ve yargıda deprem yaratan skandalın, Başpiskopos Hıristodulos’u istifaya kadar götürebileceği konuşuluyordu. 102 üyeli Kutsal Sinod, bugün toplanarak, sivil yetkililerin Kilise’yi denetleyebilmesi gibi köklü reformlar konusunda karar verecek.

Özürü getiren skandalda ne oldu?

Skandallar, 26 Ocak’ta Atina Yüksek Mahkemesi’nin, 3 hakim ve bir savcının uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılarını beraat ettirdikleri suçlamasıyla başlamıştı. İkonaları çalmakla suçlanan ve tutuklanan Papaz Yakovos Yosakis, Başpiskopos Hıristodulos’un sağ koluydu. Olayın ardından Kilise’de yaşanan skandallar, domino taşları gibi ardarda dizildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!