Yunan istihbaratında istifa depremi

Güncelleme Tarihi:

Yunan istihbaratında istifa depremi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 07:00

Yunanistan’da Ulusal İstihbarat Teşkilâtı (EYP) Başkanı Panayiotis Kontoleon ile Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis, dün aniden görevlerinden istifa etti. Her iki istifanın da arkasında, bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin telefon görüşmelerinin yasadışı şekilde dinlenmesi iddialarının olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Ülkede üçüncü parti konumundaki sosyalist Pasok partisinin lideri Nikos Andrulakis, bir süre önce, cep telefonunun “Predator”’ adlı casus bir yazılım programı ile dinlediğini belirterek mahkemeye başvurmuştu. İlerleyen tarihlerde, aynı program ile Yunan gazeteci Thanasis Kukakis’in telefon görüşmelerinin de dinlendiği ortaya çıkmıştı.

MİÇOTAKİS’İN YEĞENİ

Yunan medyasında yer alan haberlerde, söz konusu casus yazılım programını satan “Intellexa” firmasının sahibi Feliks Bicios’un, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yeğeni de olan Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis ile bazı iş ilişkilerinin bulunduğu iddia edildi. Dimitriadis, bu iddiaların daha güçlü şekilde gündeme gelmesi üzerine “Başbakan Miçotakis’i yıpratmamak ve korumak amacıyla” dün istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

‘HATALI FAALİYETLER’

Başbakanlık Genel Sekreteri’nin istifasından birkaç dakika sonra ise EYP Başkanı Kontoleon’un da istifa ettiği haberi Atina’da bomba etkisi yarattı. EYP Başkanı’nın istifasına “yasal dinleme sürecindeki hatalı faaliyetler” gerekçe gösterildi. Hükümet kaynakları, Kontoleon’un sözünü ettiği ‘hatalı faaliyetler’e ilişkin olarak, Başbakan Miçotakis’e bilgi verilmemesini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!