Yunan elçi aşk cinayetine kurban gitti

Güncelleme Tarihi:

Yunan elçi aşk cinayetine  kurban gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 21:58

Yunanistan’ın soyadı ‘Bahtsız’ anlamına gelen Brezilya Büyükelçisi Kiriakos Amiridis, Noel tatili için gittiği Rio De Janeiro şehrinde, eşi Francoise de Souza Oliveira ve polis sevgilisi Sergio Gomez Moreira tarafından şeytani bir planla öldürüldü.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’ın Brezilya Büyükelçisi Kiriakos Amiridis’in (59), 15 yıldır evli olduğu Brezilyalı eşi Francoise de Souza Oliveira (40) ve onun polis sevgilisi Sergio Gomez Moreira (29)  tarafından öldürülmesi Yunanistan’da şok etkisi yarattı. 2016 başında Brezilya Büyükelçisi olarak atanmadan önce de Rio’da Başkonsolos ve Libya’da da Büyükelçi olan Amiridis, Yunan Dışişleri’nde başarılı diplomatlardan biriydi.

Cinayet, Yunan Büyükelçi’nin eşinin Rio De Janeiro’nun kuzeyindeki Nova Iguaça semtindeki bulunan evinde işlendi. Bıçaklanarak öldürülen Amiridis’in cesedi bir otomobile yüklenerek, birkaç kilometre ötede ateşe verildi. Suçlarını itiraf eden katilleri, evdeki bir kanepede bulunan kan izleri ve cesedi otomobile taşıdıklarını gösteren güvenlik kamerası ele verdi.

Haberin Devamı

‘KOCAM KAYIP, ENDİŞELİYİM’

Büyükelçi Amiridis cinayetinin detayları şöyle: Yunan Büyükelçisi, Noel tatili için eşi Oliveira ve 10 yaşındaki kızı ile birlikte başkent Brazilia’dan Rio De Janeiro şehrine gitti. Aile, Oliveira’nın evine yerleşti. Amiridis, şehri dolaşmaları için otomobil de kiraladı. Oliveira, geçen çarşamba günü polise başvurarak eşininin pazartesiden beri kayıp olduğunu söyledi.  Brezilya polisi, perşembe günü Büyükelçi Amiridis’in kiraladığı otomobili yanmış halde buldu. Otomobildeki yanık cesedin Yunan Büyükelçisi’ne ait olduğu anlaşıldı.

 

YATAKTA YAKALADI’ İDDİASI

 

Komşularının ifadelerini alan polis, Amiridis’in kayıplara karışmadan önce eşi ile şiddetli kavga ettiğini tespit etti. Yunan Büyükelçisi’nin eşi ve sevgilisini yatakta yakaladığı iddia edildi. Evde yapılan aramada bir kanepede kan izleri bulan polis, bir güvenlik kamerasından, polis Moreira ve bir kişinin daha hem cinayet öncesi evin dışında beklediklerini hem de cinayet sonrası cesedi otomobile taşıdıklarını tespit etti.

Oliveira’nın polis sevgilisi Moreira sorgulamasında, cinayeti itiraf etti ve bir kuzeninin de 25 bin dolar karşılığında kendilerine yardım ettiğini söyledi. Oliveira da, eşini öldürmeyi Moreira ile birlikte planladıklarını itiraf etti. Polis, Moreira’nın kuzeni ve bir kişiyi daha yakaladı. Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer, Yunan Başbakanı Aleksis Çipras’a taziye mesajı yolladı. Yunan Polis Teşkilatı’ndan uzman bir heyet de Rio’ya gitti.

BAKMADAN GEÇME!