Yunan bakandan Meriç’te şov

Güncelleme Tarihi:

Yunan bakandan Meriç’te şov
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 07:00

Türkiye-Yunanistan gerilimin yükseldiği bir dönemde Yunan Kamu Düzeni Bakanı Theodorikakos, gövde gösterisi yapmak üzere Meriç’e inşa edilecek yeni duvarı teftişe gitti.

Haberin Devamı

Meriç bölgesinde yaklaşık 212 kilometre uzunluğunda olan Türk-Yunan sınırı boyunca bariyer inşa etmeyi hedefleyen Yunanistan’ın Kamu Düzeni Bakanı Takis Theodorikakos, dün bölgeye giderek incelemede bulundu.

250 EK SINIR POLİSİ

Meriç’te halen 39 kilometre uzunluğundaki bariyerin (12.5 km tel çit ve 26.5 km çelik parmaklıklı duvar) 140 kilometre daha genişletileceğini açıklayan Theodorikakos, bölgede görev yapmak üzere 250 yeni polis ve sınır muhafızının işe alınacağını söyledi. Yeni bariyerin, başlama noktası seçilen Sofulu (Ferres) kasabası yakınındaki Poros mevkiini de ziyaret eden Teodorikakos, “Avrupa’daki tüm ortaklarımız, Yunanistan’ın sınırını aynı zamanda batı dünyasının Türkiye ile sınırını teşkil ettiğini anlamalıdır” diye konuştu. “Meriç’teki önlemlerle sığınmacı konusunu Avrupa’ya şantaj olarak kullananlara karşı kararlılık mesajı veriyoruz” diyen Yunan bakan, sadece Ağustos ayında 35 bin sığınmacınının Yunanistan’a geçmeye teşebbüs ettiğini de öne sürdü.

 

Haberin Devamı

MİÇOTAKİS ŞİKÂYET ETTİ

Bu arada Atina’da Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ile görüşen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, isim vermeden Türkiye’yi şikâyet etti. Miçotakis, “Yunanistan’ın, NATO’daki bir müttefiki tarafından egemenliğini sorgulayacak düzeye kadar ulaşan tehditlere maruz kalması kabul edilemez” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!