YPG/PKK tehdidi Europol raporunda

Güncelleme Tarihi:

YPG/PKK tehdidi Europol raporunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2022 07:00

Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) tarafından hazırlanan terörizm raporunda, Suriye’de YPG tarafından eğitilip AB ülkelerine geri dönen kişilerin bu ülkeler için risk oluşturabileceği vurgusu yer aldı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG tarafından eğitildikten sonra Avrupa Birliği ülkelerine geri dönen kişilerin bu ülkeler için tehdit oluşturabileceği Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) tarafından hazırlanan Terörizm Durumu ve Eğilim Raporu’na (TE-SAT) yansıtıldı. Aşırı solcu bazı kişilerin Suriye’nin kuzeydoğusuna giderek YPG’den silah ve patlayıcı eğitimi aldığının, bunlardan bir kısmının çatışmalara katıldığının vurgulandığı belgede, “Orada aldıkları eğitim ve edindikleri savaş tecrübesi göz önüne alındığında bu tür kişilerin AB’ye döndüklerinde şiddetli saldırılar düzenleme potansiyeline sahip oldukları değerlendirilmektedir” denildi.

ÖCALAN UYARISI

YPG için “Türkiye’nin PKK’nın uzantısı olarak gördüğü” vurgusu yapılırken geçen yılki raporda yer alan, “PKK’nın terör örgütü olduğu, YPG’nin ise olmadığı ve DEAŞ’a karşı Batı ülkeleriyle askeri işbirliği yaptığı” vurgusu bu yılki raporda yok.

Haberin Devamı

AB terör listesinde olan PKK’nın Birlik ülkelerinde aktif olmayı sürdürdüğü, üyelerinin kara para aklama, haraç toplama, gasp, uyuşturucu kaçakçılığı gibi organize suç faaliyetlerinde bulundukları da belgede yer alan unsurlar arasında. TE-SAT’ta, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın durumunun kötüleşmesi halinde bunun Avrupa’daki Türk kurumlarına yönelik saldırıları, geniş katılımlı gösterileri ve Türk-Kürt çatışmalarını tetikleyebileceği uyarısında bulunuldu.

 

BAKMADAN GEÇME!