Yılın devlet adamları

Güncelleme Tarihi:

Yılın devlet adamları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı İsmail Cem ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, merkezi New York'ta bulunan Doğu-Batı Enstitüsü'nce verilecek ‘‘Yılın devlet adamı’’ ödüllerini bugün alacaklar.

Cem, ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile Türk havayolu taşımacılığına ABD'nin 10 büyük kentine daha ulaşım olanağı verecek ‘Açık Semalar Anlaşması’nı imzalayacak.

New York Grand Hyatt Oteli'nde büyük bir gala düzenlendi. Galaya katılanlar arasında BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, AB Dış Politika ve Savunma Yüksek Komiseri Javier Solana, Finlandiya eski devlet başkanı Marti Ahtisaari, ABD eski Dışişleri bakanlarından Henry Kissinger ve Lawrence Eagleburger, Amerikan-Türk Konseyi Eşbaşkanı Nancy Kassenbaum Baker, işadamları Şarık Tara, Mustafa Koç ve Ahmet Ertegün bulunuyor.

Konuklar arasında ayrıca Johnson & Johnson grubunun patronu William Dearstyne, Lockheed Martin Corp. yönetim kurulu başkan yardımcısı Bruce Jackson, Samuel Freeman Trust yöneticilerinden William Murray, Citigroup yönetim kurulu başkan yardımcısı Bill Rhodes ve New York Federal Reserve Bankası eski başkanı Tony Solomon da yer alacak.

Geceyi, babası Türkiye'de doğan, annesi ise Yunanlı olan, Oscar ödüllü sanatçı Olympia Dukakis'in takdim edeceği öğrenildi. Aynı gece Şarık Tara ve Bechtel grubu ile Türk ve Yunan deprem arama ve kurtarma ekipleri AKUT ve EMAK üyelerine de ‘‘iş dünyası’’ ve ‘‘insani yardım’’ ödülleri verilecek.

‘Yılın devlet adamı’ ödülünü daha önce alanlar arasında BM eski genel sekreteri Javier Perez de Cuellar, ABD eski başkanı George Bush, Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuchma, Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Havel, Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Shevarnadze, Almanya'nın eski cumhurbaşkanı Roman Herzog ve eski başbakanı Helmut Kohl bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!