Yeşil Obama

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Obama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, eski Başkan Bill Clinton ve eşi Michelle Obama ile birlikte Washington’da öğrencilerin bir ağaç dikme etkinliğine katıldı.

Gizli servis görevlilerinin gölgesinde kürekleri alarak fidan kökü için çukur kazan Obama, espirili ve rahat tavrıyla yine öğrencileri kendine hayran bıraktı. Obama, ayrıca gönüllü hizmetlerine desteği artıracak Senatör Edward Kennedy’nin adını taşıyan bir yasayı da onayladı.

Türbanlı danışman atadı

ABD Başkanı Barack Obama, selefi George Bush döneminde İslam dünyasıyla yaşanan gerilimi yumuşatma yönünde bir hamle daha yaparak Mısır asıllı türbanlı ABD’li analist Dalia Mücahid’i danışmanlığa atadı. Nisan başında gerçekleştiği ortaya çıkan atamayla Beyaz Saray’da çalışacak ilk türbanlı olan Mücahid’in, ABD’li Müslümanların görüş ve beklentilerini Obama’ya ileteceği ve haklarında oluşan yanlış imajın düzeltilmesi için çalışacağı belirtiliyor. Yaklaşık 30 yıldır ABD’de yaşayan türbanlı analist, en son araştırma şirketi Gallup’un Amerika Müslüman Araştırmaları Merkezi’nin başında bulunuyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!