Yeni Zelanda'da Anzak kutlamalarına giden helikopter düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelandada Anzak kutlamalarına giden helikopter düştü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2010 12:43

Yeni Zelenda'da Anzak Günü kutlamalarına katılmaya giden bir askeri helikopterin düşmesi sonucu 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Yeni Zelenda basınında yer alan haberlere göre, Hava Kuvvetlerine ait Iroquois tipi bir helikopter Anzak Günü etkinliklerine katılmak amacıyla Ohakea hava üssünden Rangitikei bölgesine giderken, Wellington'ın 40 kilometre kuzeydoğusundaki bir çiftlik alanına düştü.

Polis yetkilileri ve ilk yardım ekipleri, yerel saatle sabah 07.00 sularında düşen helikopterdeki 3 kiÅŸinin öldüğünü, 1 kiÅŸinin ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.Â

Askeri yetkililer ise söz konusu rotada Wellington'daki Anzak Günü kutlamalarına katılacak bir helikopterin bulunduğu bilgisini teyit ederken, tam bilgi edininceye kadar konuyla ilgili detay veremeyeceklerini bildirdi.

Helikopterin düştüğü bölgede kalın bir sis tabakası bulunduğunu belirten görgü tanıkları, sis kalktıkça olay yerinin görülebildiğini, halen askeri ve sivil yardım helikopterlerinin bölgede bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!