Yeni trend yıkama yıkanma

Güncelleme Tarihi:

Yeni trend yıkama yıkanma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2023 07:00

Sosyal medyada popüler hale gelen “Yıkamaya hayır” trendi, hem duşu hem de çamaşır makinesini daha az kullanmayı, böylece iklim krizinin etkilerini hafifletmeyi teşvik ediyor.

Haberin Devamı

Moda tasarımcısı Stella McCartney tarafından başlatılan “Yıkanmaya hayır” hareketi, gittikçe popüler hale geliyor. Sosyal medya platformlarında milyonlarca görüntülenmeye ulaşan hareketin amacı, iklim krizinin etkilerini azaltmak. Hareket, insanlara kıyafetlerini ve saçlarını daha az yıkama, hatta hiç yıkamama çağrısında bulunuyor. İngiliz moda tasarımcısı McCartney, trendin mottosunu “Kesinlikle temizlenmesi gerekmiyorsa temizleme” olarak ifade ediyor.

AYNI ZAMANDA PARADAN TASARRUF

“Yıkamaya hayır” hareketi, pek çok insanın kıyafetlerini her kullanımdan sonra yıkamasının hijyen değil alışkanlık meselesi olduğunu savunuyor. İnsanların yaşadıkları yerin mevsimsel koşulları veya çalıştıkları ortamları göz önüne alarak daha az yıkanma gerektirecek kumaşları tercih etme ya da soğuk suyla yıkama gibi seçimler yapabileceğini belirtiliyor. Trendin tek faydası kimyasal içeren şampuan ve deterjanları kullanmayarak gezegendeki suyu temiz tutabilmek değil. Hareket aynı zamanda hane faturalarının büyük kalemlerinden çamaşır makinelerinin az kullanımıyla paradan tasarruf etmeye de yarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!