Yeni Ladin kaseti: Hava korsanları anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni Ladin kaseti: Hava korsanları anlatıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 10, 2002 08:31

Usame Bin Ladin'in, 11 Eylül terör saldırılarından önce yaptığı konuşmayı içeren yeni bir ses kaydını kısmen yayımlayan El Cezire televizyonu, Kandahar'da olduğu belirtilen bir kampta teknik eğitim alan hava korsanlarının görüntülerine yer verdi.

Haberin Devamı

Bin Ladin'e ait olduğu sanılan açıklamalarla birlikte yayımlanan görüntülerde, hava korsanı olduğu ifade edilen 4 kişinin, başkent Washington ile ABD'nin bazı bölgelerini ayrıntılı gösteren haritalar ve pilot kabini kılavuzları üzerinde çalıştıkları gözleniyor.

Görüntülerde, en azından bir bilgisayar ve masaların üzerinde duran İngilizce birkaç kitap ile bir harita üzerinde, Pentagon'un yerini işaret eden bir el göze çarpıyor.

Görüntülerde, 11 Eylül saldırılarına katılan hava korsanlarından birinin, Usame Bin Ladin tarafından eğitildiğini söylediği de duyuluyor.

Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz gökdelenlerine çakılan uçaktaki Abdülaziz El Ömeri, görüntülerde, ''Allah, beni eğitenleri ve bu şerefli eylemi düzenleyenleri ödüllendirsin. Savaşçı ve mücahit Usame Bin Ladin'i korusun'' diyor.

Haberin Devamı

FBI'a göre El Ömeri, Boeing 767 tipi American Airlines uçağını kaçırarak Dünya Ticaret Merkezi'ne saldırı düzenleyen 5 hava korsanı arasında bulunuyor. El Cezire'nin yayınladığı ses kaseti ve görüntülerde, aylardır kendisinden haber alınamayan Bin Ladin'in nerede bulunduğu hakkında bilgi verilmedi. El Cezire'nin haberinde, saldırıya katılan hava korsanlarının bazılarının resimleri gösterildi.
   Â
BÄ°N LADÄ°N, HAVA KORSANLARINI ANLATIYOR
   Â
Bin Ladin'in kasetteki konuÅŸmasında ÅŸu ifadeler yer alıyor: ''New York ve Washington'daki baskınlardan söz edildiÄŸinde, kimlikleri ve özellikleri ne olursa olsun, tarihin akışını deÄŸiÅŸtiren ve Ä°slam ulusunu hain yöneticilerden arındıran bu kiÅŸilerden bahsediyoruz. Bu kiÅŸilerin hepsinin ismini sayamam ya da yapabileceklerini anlatamam.''Â

Bin Ladin konuşmasında Muhammed Atta için, ''Dünya Ticaret Merkezi'nin ilk kulesini yok eden grubun lideri. Cennet ülkesi Mısır'dan, samimi ve ciddi. Allah, onu şehit olarak cennete kabul etsin'' ifadelerini kullanıyor.

Bir diğer hava korsanı Ziad El Cerrah'ı ''Ortadoğu ve Lübnan'dan gelen saflık'' diye nitelendiren Bin Ladin, Cerrah'ın Hazreti Muhammed'in askeri liderlerinden Ebu El Cerrah'ın soyundan geldiğini savundu.

Haberin Devamı

Bin Ladin konuşmasında diğer iki korsan için de, ''Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mervan El Şeyhi, ikinci kulenin yok edicisi. Allah'a teslim olmak için bu dünyadan kaçtı. Hani Hancur, Taif'ten (Suudi Arabistan). Amerikan savunma merkezinin (Pentagon) yok edicisi. Fedakarlığın simgesi'' diye söz ediyor.

Kandahar'da kaydedildiği belirtilen ses kasetinin Bin Ladin'e ait olup olmadığı konusunda kesin bir ayrım yapılamazken, sesin, Bin Ladin'in daha önce yayınlanan kasetlerindeki sese benzemesi kaydın gerçek olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!