Yemen'de şiddetli çatışmalar: 39 ölü

Güncelleme Tarihi:

Yemende şiddetli çatışmalar: 39 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 15:51

Yemen'in kuzeyindeki Saada bölgesinde güvenlik güçleriyle Şii azınlığa mensup isyancılar arasında çıkan çatışmalarda 39 kişinin öldüğü bildirildi.

Sağlık görevlileri, cumartesi ve pazar günkü çatışmalarda 26 isyancıyla 13 askerin öldüğünü belirtti. Görgü tanıkları, bugün de devam eden çatışmalarda ordunun, isyancıların sığınaklarına havan topu ve roket saldırısı düzenlediğini söyledi.

Bu arada isyancıların üst düzey yetkilisi Salih Habra, geçen yıl ateşkes yapılmasını sağlayan Katarlı arabulucuların bugün Yemen'e geleceğini belirtti.

Yemen'de ateşkese rağmen şiddet olayları devam ediyor. Bu ayın başlarında da hükümet güçleriyle isyancılar arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi ölmüştü.

Yemen hükümeti, Abdülmelik El Huti liderliğindeki isyancıların yönetimi devirerek şeriat düzeni getirmek istediğini belirtirken, isyancılar ise Şiilere yönelik ayrımcılığa ve hükümetin "saldırgan yöntemlerine" karşı savaş verdiğini savunuyor.

Saada bölgesinde, El Huti yanlılarıyla hükümet güçleri arasında 2004 yılında patlak veren çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!