Yeltsin'inki ‘yuvarlak masa’ gribiymiş

Güncelleme Tarihi:

Yeltsininki ‘yuvarlak masa’ gribiymiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Virütik solunum yolları enfeksiyonu teşhisiyle önceki gün hastaneye kaldırılan Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in, muhalefetle yarın yapması gereken yuvarlak masa toplantısından kaçmak için hasta numarası yaptığı ileri sürülüyor. Rus başkentinin muhalefet kulislerinde dolaşan söylentilere göre Başkan, toplantıda taviz vermek zorunda kalacağını anladığı için çareyi kaçmakta buldu. Hastalık nedeniyle iptal edilen toplantının ne zaman yapılacağı açıklanmadı.

Yeltsin'in muhalefetle yapacağı toplantıda ekonomik reformların halk tabanına yayılması ve muhalefet temsilcilerinin de hükümette yer alması konusu görüşülecekti. Ancak iddiaya göre Yeltsin, hafta başında alınan ilke kararı gereği hükemette muhalefete de yer vermek zorunda olduğu için, hastalık bahanesinin ardına saklanmayı tercih etti.

Kremlin Sarayı'ndan dün yapılan açıklamada, Yeltsin'i Moskova dışındaki Barviha sanatoryumunda muayene eden hekimler heyetinin de virüs teşhisini doğruladığı bildirilidi. Amerikan Washington Post gazetesi Rus Lideri'nin kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ileri sürmesi üzerine, Rus TV’leri, Yeltsin’in dün sekreteriyle görüşürken çekilen ‘sağlıklı’ görüntülerini yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!