‘Yavrukurt’lardan Suriyeli çocuklara 100 futbol topu

Güncelleme Tarihi:

‘Yavrukurt’lardan Suriyeli çocuklara 100 futbol topu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 12:08

İngiltere’nin Southampton kentindeki izci kulübünden bir grup yavrukurt, Türkiye’deki sığınmacı kamplarında kalan Suriyeli çocuklar için aldıkları 100 futbol topunu, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ne teslim etti.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİLİK rezidansında çarşamba günü düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Müsteşarlar Çınar Ergin, Ceren Uçaker, Büyükelçilik Başkatibi Ahenk Dereli ve Basın Ataşesi Ahmet Duran katıldı.
Londra’ya gelen heyette yavrukurtların lideri Ruth Farmers, Ragner M. Mayer, takım liderleri Mary Stubbington, J. Sellwood, 8 öğrenci velisi ve 6-11 yaş grubu 21 izci çocuk yer aldı.    

1000 STERLİN TOP ALDILAR

İzcilerin lideri Farmers, konuşmasında ailelerinin yardımıyla kendi yaptıkları yemekleri satan, araba yıkayan ve benzer çeşitli etkinliklerle bin sterlin (1.170 Euro) toplayan 21 küçük izcinin, bu bağışla alınan futbol toplarının Suriyeli çocuk sığınmacılara ulaştırılacak olmasından heyecan duyduğunu söyledi. Farmers, Türkiye’nin çok sayıda sığınmacıya kucak açmasından dolayı Büyükelçi Bilgiç’e teşekkür etti. Büyükelçi Bilgiç de bu projenin gelecek nesillere örnek olacağını söyledi. Bilgiç, “Bu gençler geleceğimiz. Bu sosyal hareketin parçası olmaktan dolayı mutluyum” dedi.

BÜYÜKELÇİYE ‘İZCİ FULARI’

Türkiye’nin, sığınmacılara yönelik yürüttüğü açık kapı politikasını anlatan Bilgiç, özellikle Suriyeli çocukların eğitimine verilen önemi dile getirdi. Bilgiç, futbol toplarının hızlı bir şekilde yerine ulaştırılacağını söyledi.
İzci çocuklar, Büyükelçi Bilgiç’e izci fuları hediye etti.
Southampton’ logolu futbol doplarının Dışişleri Bakanlığı üzerinden AFAD aracılığıyla, Türkiye’deki bir izci grubu eşliğinde Gaziantep’teki mülteci kamplarında bulunan sığınmacı çocuklara teslim edileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!