Yasal gay katliamı

Güncelleme Tarihi:

Yasal gay katliamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 00:00

Irak’ın yeni ceza kanununda 111. madde, İslam’a aykırı davranışta bulunan birini öldüren kişiye ceza öngörmüyor. Çünkü bu fiil bir "namus cinayeti" oluyor. İşte bu hükümle Şii milisler, fuhuşa zorlanan oğlan çocuklarını ve eşcinselleri öldürmeye başladılar. Iraklı eşcinseller, İngiltere’den sığınma hakkı istiyor.

IRAK’ta Şii milisler şimdi de eşcinselleri ve tecavüze uğrayan ve eşcinsel fuhuşa zorlanan erkek çocukları öldürüyorlar. Hem de yeni ceza kanununa sığınarak. İngiliz The Observer gazetesinin haberine göre eşcinseller bu yüzden Irak’tan kaçmaya başladılar. İngiltere’den iltica hakkı isteyen eşcinsellerin sayısı hızla artıyor.

Şii ölüm milislerinin, açık gezen kadınlardan sonra yeni hedefi eşcinseller ve zorla ırzlarına geçilerek para karşılığı seks yaptırılan 11 yaşına kadar erkek çocukları oldu. Şii milisler, eşcinsel olduğundan şüphelendikleri erkekleri ve fuhuş şebekelerine satılan çocukları öldürüyorlar. Bu yüzden ülkelerinde can güvenlikleri bulunmadığı için Batılı ülkelerden sığınma hakkı isteyen Iraklı eşcinsellerin sayısı artıyor.

KANUN KORUMASI

Londra’daki Iraklı eşcinseller örgütü LGBT’nin yöneticisi Ali Hili, ülkeden kaçmak isteyen eşcinsellere yardım etmek için Irak’a 40 gönüllü gönderdiklerini, ancak Necef, Kerbela ve Basra’daki son baskınlardan sonra yarısı ile irtibatlarının kesildiğini söyledi. Gönüllüler ayrı ayrı evlerde gizleniyorlar ancak işleri son derece tehlikeli.

Onbir yaşındaki Emir Hasun el Hasani adlı oğlan çocuğu geçen ay polis tarafından kaçırılmıştı. Fuhuşa zorlandığı bilinen bu çocuk daha sonra başından vurulmuş olarak bulundu.

Eşcinsellik ahlaksızlık olarak görüldüğü, eşcinsel birini katletmek "namus cinayeti" kabul ediliyor ve bu "infazı" yerine getiren kişi ceza almıyor. Irak’taki yeni ceza kanununun 111. maddesi, İslam’a aykırı hareketlerde bulunanları öldürenleri koruma altına alıyor.

Observer gazetesinin ele geçirdiği bazı fotoğraflarda infazları gerçekleştirilen bazı eşcinsel Iraklıların görüntüleri yer alıyor. Bir fotoğrafta, gözleri ve elleri arkadan bağlanmış iki erkek kafalarına silah dayanmış infazı bekliyorlar. Cep telefonuyla çekilmiş bir başka fotoğrafta, bir eşcinsel dövülerek öldürülüyor. Bir üçüncüsünde ise öldürüldükten sonra cesedi sokakta sürüklenen bir eşcinsel var. Derken bir dördüncü fotoğrafta Sadr Kenti’nden 38 yaşındaki Karar Oda’nın parçalanmış ve yanmış cesedi... Oda, Haziran ortasında Bedir Tugayları tarafından kaçırılmıştı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren teşkilattan Oda’ın ailesine verilen bir tutuklama müzekkeresinde oğullarının eşcinsel ilişkiye girerek ahlaksızlık yaptığı ve öldürülmeyi hak ettiği belirtiliyor. İngiltere’ye iltica başvurusunda bulunan Iraklı eşcinseller, kendilerine karşı bu baskıların işgalden sonra başladığını söylüyorlar. Irak’tan 2004’te İngiltere’ye kaçan eşcinsel Dr Haydar Cabir, bir gece yolunu kestiklerini ve blucin ve İngilizce yazılı tişört giydiği için dövdüklerini, "Erkek gibi Müslüman ol, homo gibi giyinme" dediklerini alnatıyor.

Irak’ta iç savaş çoktan başladı

PENTAGON liderleri "Irak iç savaşa sürüklenebilir" derken, Irak’ta görev yapan ABD’li subaylar "İç savaş çoktan başladı bile" diyorlar. "McClatchy" gazeteler grubunun Bağdat’tan geçtiği bir haberde, ABD’li Yarbay Craig Osborn, Bağdat’ın mezhep savaşının merkezi haline geldiğini kaydettikten sonra, Irak’ı yüzbinlerin katledildiği Ruanda’ya benzeterek, "Hiç şüphesiz bu bir iç savaş. Ama, olumsuz çağrışım nedeniyle bu pek söylenmiyor" dedi.

4. Piyade Tümeni’nden Üsteğmen Brian Johnson, "Her gün işkence edilmiş ve yol kenarlarına atılmış cesetleri buluyoruz" dedi. Öte yandan dün devrik lider Saddam’ın memleketi Tikrit’te bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 15 kişi öldü.

Mezhep çatışmasına ABD müdahalesi

IRAK’
ta Şii-Sünni çatışmasını önlemek amacıyla Bağdat sokaklarını kontrol altına almaya çalışan Irak ordusuna destek vermek üzere Bağdat’a ABD takviye kuvvetleri gönderildi. Musul’daki 172. Stryker Muharebe Timi, dün Bağdat’a kaydırıldı. ABD ordusunun en yeni zırhlı muharebe aracı olan sekiz tekerlekli Stryker’larla donanmış bu tim, Bağdat’ın Sünni kesiminde devriye gezmeye başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!