'Yaprak hışırtısı' kabusu

Güncelleme Tarihi:

Yaprak hışırtısı kabusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 00:06

Cani babanın bodruma kilitlediği çocuklar mavi renk, yaprak hışırtısı ve telefon sesinden korkuyor.

Haberin Devamı

Nasıl cani baba oldu, nerede yaşadı...

Avusturya'da 24 yıl boyunca mahzende hapsettiği kızıyla ilişkiye giren ve kızından 7 çocuk sahibi olan Jose  Fritzl'ın  sürekli bodrumda yaşayan iki çocuğunun yaprak hışırtısı, mavi renk ve cep telefonu sesinden korktukları belirtildi. 18 yaşındaki Stefan ve 5 yaşındaki Felix'in ruhsal sağlığının yerine gelmesi için 10 yıllık bir terapiye ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Doktorlar çocukları yeni dünyalarına alıştırmak için penceresiz özel bir oda yaptırdı. Çocuklar yavaş yavaş gün ışığına alıştırılıyor.

TECAVÜZDEN MAHKUM

Bir Avusturya gazetesi de Joseph Fritzl'ın 1967'de tecavüzden mahkum olduğunu ileri sürdü. Bölgesel OÖNachrichten gazetesinin, Linz polisinin yayımladığı bir rapora dayandırdığı haberde,"Şu ana dek polisin ve yargının yaptığı  resmi açıklamaların aksine, Josef Fritzl'in 1967'de bir kadına tecavüz etmesiyle ilgili adli dosya hala duruyor" denildi.

Haberin Devamı

Avusturya basınına göre, Josef Fritzl (73), 1967'de Linz'de pencereden evine girdiği 24 yaşındaki bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Fritzl'in aynı kent yakınlarındaki ormanda da 21 yaşındaki bir kadına tecavüze yeltendiği gerekçesiyle yargılandığı ileri sürülüyor.

Polis ve yargı kaynakları, bu iddiaları doğrulamadı. Avusturya  yasalarına göre, cinsel suçlar, mahkumun cezasını çekmesinden en fazla  15 yıl sonra adli sicilden siliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!