Yanlış fotoğraf imajı zedeledi

Güncelleme Tarihi:

Yanlış fotoğraf imajı zedeledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 01:13

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, ‘yanlış fotoğraf’ nedeniyle Türkiye’nin Avrupa’daki imajının zedelendiğini belirterek, bu imajı düzelttiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yanlış fotoğrafın ana unsurlarından birinin basın özgürlüğü konusu olduğuna dikkat çeken Bozkır, “Türkiye’de basın özgürlüğü sonuna kadar kullanılıyor” görüşünü savundu. İspanya’nın, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiğini söyleyen Bozkır, Madrid ziyaretinin amacını da “Türkiye’nin AB ülkelerindeki imajı, yanlış bir fotoğrafa bakıldığı için oldukça zedelenmiş durumda. Bunu gidermek için en önemli imkan gelip konuşmak” sözleriyle açıkladı. Bozkır, özetle şunları söyledi:

MEDENİYETLER İTTİFAKI ÖNEMLİ

- “En çok eleştirilen konu Türkiye’de basın özgürlüğü. Bu eleştirilere dayanak olan, imajı en çok zedeleyen ‘tutuklu gazeteciler’ meselesi de gerçeği yansıtmıyor. Halihazırda tutuklu olan 7 kişi gazetecilikten değil adam öldürme, bombalama, suikast gibi suçlamalardan cezaevinde.
- 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı İspanya’da yönetim, İslami radikalizmden korkuyor. Türkiye ise Avrupa’da yükselen ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi radikal konularda uyarılarını sürdürüyor. Bu yükselişi demokrasinin gereği olarak gören Avrupalılar, önlem almıyor. Türkiye ile İspanya’nın yürüttüğü Medeniyetler İttifakı projesini çok önemsiyoruz, geliştirmek istiyoruz. İspanya’nın çekilmesi söz konusu değil. Tam tersine geliştirmeyi istediklerini söylediler.

Haberin Devamı

1200’ÜNÜ İHRAÇ ETTİK

- Yabancı savaşçılar konusunda Türkiye’ye haksızlık ediliyor. 7 bin kişinin girişini yasakladık, 1200 kişinin ihracını sağladık. Fransa vatandaşı, Fransa pasaportu ile her ülkeye gider, terör faaliyetine karışır, sonra ülkesine döndüğünde pasaport kontrolünde AB ülkeleri kuyruğuna girer, oradan başka ülkeye gider terör faaliyeti yapar. Terörle mücadelede ‘iyi terör’, ‘kötü terör’ olmaz. Avrupa’nın ‘Aman Avrupa’da bir olay olmasın, ben göz yumayım’ zihniyeti son noktasına gelmiştir. Sabancı’yı öldüren Fehriye Erdal defalarca mahkemeye çıkarıldığı halde korunmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!