Yangın söndürme uçağı düştü

Güncelleme Tarihi:

Yangın söndürme uçağı düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 07:00

Atina yakınlarındaki Eğriboz Adası’ndaki bir başka yangına müdahale eden Yunan Hava Kuvvetlerine ait uçak düştü. Alevlere su attıktan hemen sonra yere çakılan Canadair tipi uçağın iki pilotu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın Rodos Adası bir haftadır yanıyor. İlk tahminlere göre 150 bin dönüm, yani adanın yüzde 10’u küle döndü. Komşuya gönderilen iki adet Türk amfibi yangın söndürme uçağı ve bir helikopter dün de alevlere müdahaleyi sürdürdü. Avrupa Birliği üyesi 10 ülkeden 500 itfaiyeci ve yedi uçak da çalışmalara katılıyor.

İKİ PİLOT ÖLDÜ

Bu arada Atina yakınlarındaki Eğriboz Adası’ndaki bir başka yangına müdahale eden Yunan Hava Kuvvetlerine ait Canadair tipi uçak düştü. Suyunu boşaltmak için alçak uçuş yapan uçak, irtifa kazanmaya çalıştığı sırada birdenbire yere çakıldı. O anlar kameralara yansırken, kanattan bir parçanın koptuğu da görüldü. Kazadan 3.5 saat sonra Periklis Stefanidis (27) ve Hristos Mulas (34) adlı pilotların cansız bedenleri bulundu. Uçağın, alevlere su yükünü boşalttıktan sonra irtifa kazanmaya çalıştığı sırada ağaç dallarına çarptığı, bu yüzden düştüğü açıklandı. Yangınlarda Eğriboz Adası’nda 3 gündür kayıp olan 41 yaşındaki bir çobanın da cansız bedenine ulaşıldı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’ı telefonla arayarak taziyelerini ve Yunan halkına dayanışmasını dile getirdi.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ DALGA GELDİ

Ülke yangınlardan kurtulamamışken, peş peşe gelen üçüncü sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Bazı bölgelerde sıcaklıklar dün 40 derecenin üzerine çıktı. Atina’da yetkililer, sıcak yüzünden turistik Akropolis’i ziyaretlere kapattı. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis “İklim değişikliğinin sonuçlarını yaşıyoruz. Bizi zor günler bekliyor. Maalesef iklim değişikliğine karşı sihirli bir korunma kalkanı yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!