WP: Suriye için Türkiye'ye baskı yapılmalı

Güncelleme Tarihi:

WP: Suriye için Türkiyeye baskı yapılmalı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 16, 2005 14:40

Eski Lübnan Başbakanı Hariri’nin öldürülmesiyle Ortadoğu'da tansiyon yükseldi. Washington Post, Suriye’nin izole edilmesi için Avrupa, Rusya, Türkiye’ye baskı yapılması gerektiğini yazdı.

Haberin Devamı

Washington Post gazetesi, "Beyrut’ta Cinayet" başlıklı haber analizinde Hariri’nin Suriye’nin Lübnan’daki hakimiyetine karşı çıktığını belirtti. Hariri’ye karşı düzenlenen saldırının çok profesyonelce gerçekleştirildiğine dikkat çeken gazete, Hariri’nin ölümünün sadece Suriye’ye yaradığını öne sürdü.

  Â

Diğer diktatörler gibi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceğinden kaygı duymak için nedenlerinin olduğunu kaydeden gazete, Irak ve Filistin’deki "başarılı" seçimlerin bölgede değişiklik taleplerini körüklediğini öne sürdü.

  Â

Washington Post, Bush Yönetiminin Hariri’nin öldürülmesine doğru bir tepki gösterdiğini, Şam’daki Büyükelçisini geri çektiğini belirtti.

 

Haberin Devamı

Gazete, ABD ve Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi’nin, Genel Sekreter Kofi Annan’ın saldırıyı soruşturmasını isteyen bir karar tasarısı ortaklaşa sunduklarını kaydetti.

  Â

ABD’nin Suriye’ye karşı yaptırım uyguladığını belirten gazete, "Şimdi, bu rejimi izole etmeleri için Avrupa, Rusya, Türkiye ve diğer devletlere baskı yapılmalıdır" diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!