Welt Online’da Solingen skandalı

Güncelleme Tarihi:

Welt Online’da Solingen skandalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 00:39

ALMANYA’da 2.Uyum Zirvesi’ne Türk derneklerinin katılmama kararı ağır bir şekilde eleştirilirken, Almanya’nın en ciddi gazetelerinden Die Welt’in internet sitesindeki okuyucu mektuplarında Türklere yönelik hakaret ve ölüm tehditleri yer aldı.

Kundaklamalar sürecek

www.welt.de sitesindeki "SPD vatandaşlık kampanyası istiyor" başlıklı haberin altına yorum yazan okuyuculardan bir tanesi Solingen ve Mölln’ü hatırlatarak, bu katliamların yakın gelecekte toplu halde yapılacağını yazdı. Siteye "Es reicht" (Artık yeter) adlı rumuzuyla giren ve saat 11.42’de yorum yapan Die Welt okuyucusu, "Solingen ve Mölln. Bu saldırılar yakın bir gelecekte toplu halde gerçekleştirilecek. Eğer daha hala kendinizi burada misafir gibi hissederseniz, şaşırmanıza gerek kalmayacak" diye yazdı.

Sİteden kaldIrdIlar

Uzun süre sitede kalan bu okuyucu yorumu daha sonra silindi. Aynı okuyucu bu sefer saat 12.49’da, internet sitesinde yazısının silinmesine tepki göstererek, şunları yazdı:

"Burada, normal bir vatandaşın Almanya’daki İslam’ı eleştirmesinin, anında silinmesi ne kadar komik. Yoksa bu petrol şeyhleri, bu medyayı kendisi için mi kazandı? Herkes Anayasa’dan konuşuyor, ama öyle gözüküyor ki Almanya’da düşünce özgürlüğü kalmadı. Yoksa çoktan şeriatla mı yönetiliyoruz?" Murat TOSUN / BERLİN

Avrupa Konseyi’nden Almanya’ya sert uyarı

AVRUPA
Konseyi Almanya’yı, yabancı düşmanlığı ve göçmen hakları konusunda uyardı. Avrupa Konseyi Berlin’i bu konularda "suçlayan" bir de rapor yayınladı. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği tarafından yayınlanan raporda, aile birleşimi konusunda Almanya’nın Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği prensiplerine bağlı hareket etmesi istendi. Aile birleşiminin, yabancıların topluma uyumu konusunda önemli bir unsur olduğunun altı çizildi ve Almanya’nın "Özel aile hayatına saygı" göstermesi talep edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!