Washington Post'tan 'Türkiye' düzeltmesi

Güncelleme Tarihi:

Washington Posttan Türkiye düzeltmesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 15:58

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bugün Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin NATO üyeliğinin riske girdiğini söylediğini iddia eden Washington Post, bu haberine düzeltme geçti.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı'nın AB yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamaları "Kerry, Türkiye'nin NATO üyeliğinin riske girebileceği konusunda uyardı" başlığıyla okuyucularına duyuran Washington Post'tan düzeltme geldi.

Söz konusu başlığı ve bu doğrultudaki ifadeleri haberden çıkaran Washington Post, ABD Dışişleri Bakanı'nın "Demokrasi NATO'nun bir gereksinimidir" şeklindeki sözlerini aktardı ve "Kerry, NATO'nun önümüzdeki günlerde Türkiye'yi dikkatle izleyeceğini söyledi" ifadesine yer verdi.

Washington Post'un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de NATO'nun Türkiye'yi dikkatli bir şekilde izleyeceğini yineledi ancak "üyeliğinin tehlikede olduğunu söylemek için çok erken olduğunu" sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Alman resmi haber ajansı DPA da ABD'li bir yetkilinin, Kerry'ye yönelik iddiayı geri çevirdiğini bildirdi. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, ABD'li yetkili, Washington Post'ta yer alan habere atıfta bulunarak Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Türkiye'nin NATO üyeliğine yönelik hiçbir tehditte bulunmadığını ifade etti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!