Volkan, babasıyla üvey anneden nefret ediyordu

Güncelleme Tarihi:

Volkan, babasıyla üvey anneden nefret ediyordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 00:00

California’da babası Erhan Kayık’ın boğarak öldürüp yol kenarına gömdüğü 16 yaşındaki Volkan’ın arkadaşı Lale Kaya, Hürriyet’e konuştu. Lale Kaya, "Volkan, şiddet uygulayan babasından ve onu kendisine karşı kışkırtan Japon asıllı üvey annesinden nefret ediyordu" dedi.

SAN Francisco’nun Martinez kasabasında babası Erhan Kayık tarafından öldürüldükten sonra yol kenarına gömülen 16 yaşındaki Volkan’ın okul arkadaşı Lale Kaya, Hürriyet’e konuştu. Volkan’ın babasından nefret ettiğini, her defasında kendisine bunu söylediğini belirten Lale, "Bir gün büyüyüp ondan daha kuvvetli olacağım. O zaman onu altıma alıp hesap soracağım" dediğini söyledi.

Volkan’ı daha ABD’ye gelmeden önce Ürgüp’te tanıdığını söyleyen Lale Kaya, ilk izlenimlerini şöyle anlattı:

ÜVEY ANNE KIŞKIRTTI

"Lise birinci sınıfa gidiyordu. İlk tanıdığımda çok sevmemiştim. Ancak Amerika’ya geldikten sonra tek arkadaşı bendim. Hiç İngilizce bilmiyordu. Yardımcı oldum. Sonra iyi arkadaş olduk. Volkan, kardeşim Kamuran’dan 2 yaş büyük olmasına rağmen çok daha küçük gözüküyordu. Okulda herkesin tanıdığı, sevilen, parlak bir çocuk olmasına rağmen, gerçek anlamda hiç arkadaşı yoktu. Bir türlü buraya uyum sağlayamadı. Hep Türkiye’ye dönmek istemesine rağmen babası burada okumasını istiyor ve ona şiddet uyguluyordu. Hatta Japon asıllı Amerikalı üvey annesi June Nakanishi bile eşi Erhan ile evliliğindeki sorunlardan dolayı Volkan’ı hedef gösterip eşini üzerine kışkırtıyor, bazen Volkan’ı eve almıyordu. Bu yüzden Volkan parklarda yatmaya başlamıştı.

Ona defalarca parka gitme, bize gel, ben seni gizlice odama alırım dedim, ama beni dinlemedi. Ben parkta yatmayı seviyorum diyordu. Sonunun böyle olacağını hiç tahmin edemedik."

GECELEDİĞİ PARKA MUM

Volkan’ın babası tarafından şiddete maruz kaldığı ve üzerine kapıların kapandığı zamanlarda uyku tulumunu alıp gecelediği Hidden Valley Parkı’nda arkadaşları mum yakıp Volkan’ı andılar. Komşuları, Volkan’ın evinin önüne çiçek bırakıp çok sevdiği köpekbalığı balonları astılar. Okulunda da bir hatıra duvarı oluşturuldu. Duvara asılan panoları Volkan için yazılan mesajlarla süsleyen okul arkadaşları, onunla ilgili anılarını anlatırken, duvarda asılı olan bir resim herkesi duygulandırdı. Volkan’ın kayıp olduğu dönemde polis tarafından dağıtılan portresini "şeytan"a çeviren arkadaşları, altına "Gittiğin yerde şeytan ol ve babanın hakkından gel" yazdılar.

PARKTA YATIYORDU

Arkadaşı Lale Kaya, babasıyla üvey annesinin baskı ve şiddet uygulaması Volkan’ın yüzünden evden kaçıp pek çok kez parklarda gecelediğini bildirdi. Lale Kaya, "Ona defalarca parka gitme, bize gel, ben seni gizlice odama alırım dedim, ama beni dinlemedi. Sonunun böyle olacağını hiç tahmin edemedik" dedi.

Suçu kabul ederse idamdan kurtulacak

California’da halıcılık yapan ve 16 yaşındaki oğlu Volkan’ı boğarak öldürüp yol kenarına gömen Erhan Kayık, yarın yeniden hakim karşısına çıkacak. Suçunu polise itiraf edip cesedin yerini gösteren Erhan Kayık, ilk çıkarıldığı mahkemede "birinci dereceden cinayet"le suçlandı, ama suçlarını kabul edip anlaşmaya varmadı. Zehirli iğneyle idam cezasıyla karşı karşıya olan Erhan Kayık, bu ön duruşmada suçlamayı kabul ederse müebbet hapisle yargılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!