Vites değiştirmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Vites değiştirmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 19:40

AMERİKAN gazetesi New York Times’ta (NYT) “Türk lider Erdoğan, yeni düşmanlar oluşturuyor ve eski dostlarını hayal kırıklığına uğratıyor” başlıklı yazı yayımlandı.

Haberin Devamı

Sabrina Tavernise imzalı yazıda Erdoğan’ın yıllarca ‘komşularla sıfır sorun politikası’ yürüttükten sonra bugün ‘herkesle her yerde ihtilaf yaşadığı’ öne sürüldü. Erdoğan’ın terör örgütü IŞİD’e karşı yıllardır katı tedbirler almayarak ABD gibi eski müttefiklerini hayal kırıklığına uğrattığını ve yalnızlaştığını yazan NYT, Erdoğan, IŞİD konusunda ciddileşmeye başlayınca Türkiye’nin Atatürk Havalimanı’ndaki gibi terör saldırılarının hedefi olduğunu ifade etti. NYT, “(Erdoğan) o kadar yalnızlaştı ki, geçtiğimiz hafta Rusya ve İsrail ile barış anlaşmaları yapmaya yöneldi” diye yazdı.

NYT, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlarından İlnur Çevik’in açıklamalarını da aktardı. Gazetenin haberine göre Çevik, Rusya ve İsrail ile uzlaşmanın yeni bir sayfa açma stratejisinin parçası olduğunu ve yakında benzeri adımların gelebileceğini kaydetti. Çevik, “Dış politikaya, basına ve Türkiye’deki birçok meseleye ilişkin bir çeşit vites değiştirmek zorundayız ve sanırım Sayın Erdoğan bunu yapmaya başlayacak” dedi. Çevik sözlerini “Amerikan kamuoyuna gerçek yüzümüzü göstermek zorundayız. Tamamen yanlış anlaşılmış durumdayız” diye sürdürdü.

Haberin Devamı

ÖZBUDUN: BİZİM İÇİN DUA EDİN

Gazete, Erdoğan’ın başkanlık getirmeyi hedeflediğini, bazılarının bunun ömür boyu başkanlık olacağını iddia ettiğini ve son olarak parlamentonun yüksek yargı düzenlemesini geçirdiğini yazdı. Konuyla ilgili NYT’ye konuşan anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, “Gemi kayalıklara doğru çok hızlı gidiyor. Bizim için dua edin” dedi. NYT, Özbudun’u “Bir zamanlar Erdoğan’ı savunan liberal bir anayasa uzmanı” diye niteledi. m DIŞ HABERLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!