VIP’lemediler

Güncelleme Tarihi:

VIP’lemediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2002 02:05

AB üye ve aday ülkeler çevre bakanları toplantısı için Kopenhag'a giden Bakan Fevzi Aytekin, havaalanında VIP uygulaması dışında tutuldu. Kuyrukta bekletilen Aytekin, uygulamadan rahatsız olmadığını söyledi.

DANİMARKA'nın Sönderborg Kenti'nde düzenlenen AB üye ve aday ülkeler çevre bakanları toplantısına katılmak üzere Kopenhag'a giden Çevre Bakanı Fevzi Aytekin'e, VIP uygulanması yapılmadı. Polis, Bakan Aytekin'in pasaport kontrolü için kuyruğa girmesini istedi. Aytekin bunun üzerine, uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

Türk Büyükelçiliği ve THY'nin girişimleri, polisin tutumunu değiştiremedi. Aytekin'in iç hatlardaki güvenlik kontrolü sırasında da çantası arandı.

Bakan Aytekin, uygulamadan rahatsız olmadığını, birçok ülkede pasaport kontrolünün daha da sıkı olduğunu söyledi.

Havaalanı pasaport polisi daha önce de Sağlık Bakanı Osman Durmuş'u uçağın kapısında ve normal pasaport kontrolünde olmak üzere iki kontrolden geçirmiş ve uzun süre soru yağmuruna tutmuştu.

ORTAK METİN HAZIRLIĞI

Sönderborg'daki çevre bakanları toplantısına AB üye ve aday ülkeler dışında Güney Afrika Çevre Bakanı da katılıyor. Danimarka'nın dönem başkanlığında yapılan bu toplantıda hazırlanacak ortak metin, 2-4 Eylül tarihleri arasında Johannesburg'da yapılacak Dünya Liderleri Zirvesi'ne sunulacak ve büyük bir ihtimalle siyasi bildiri olarak kabul edilecek.

Çevre Bakanı Aytekin toplantının, Türkiye açısından önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

GELECEĞİN POLİTİKASI BELİRLENECEK

‘‘Sönderborg'daki toplantıda gelecek 10 yılın politikaları belirlenecek. Biz Türkiye için ayrıca Karadeniz ülkeleriyle görüş birliğine vardığımız metni de sunacağız. Bu süreç, görüş ve öneriler içersinde Avrupa Birliği'ne girmemiz daha sağlıklı ve kolay olacak. Burada en önemlisi, üye ve aday ülkeler olarak hepimizin bir metin üzerinde anlaşması.’’

Aytekin
, Güney Afrika'da yapılacak zirveye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katılacağını ve zirvede Başbakan Bülent Ecevit'in mesajının sunulacağını söyledi. Aytekin, AB'ye üyelik konusunda, ‘‘Ülkeyi bölüp parçalayacak hiçbir şartı kabul etmeyiz’’ dedi.

Aytekin: İstifa edenler ilkesiz

AB ve aday ülke çevre bakanlarının Danimarka'daki toplantısına katılan DSP'li Çevre Bakanı Fevzi Aytekin DSP'den istifaları değerlendirdi.

Aytekin, istifa eden milletvekillerini ilkesiz olmakla suçladı. ‘‘Sayın Ecevit, zaten yerini bunlara bırakacaktı’’ diyen Aytekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘İsmail Cem, TRT Genel Müdürlüğü'nden beri isim yapmış ve artıları olan bir insan ancak ona siyaseti öğreten ve yetiştiren bir kişiye hiç veda etmeden ayrılmamalıydı. Demokratik sol partinin demokratik ilkelerini kabul eden insanlar partiden ayrıldıklarına göre, demokratik ilkeleri benimsemiyorlar demektir. Onların birden ilkesiz olmalarını anlayamıyorum.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!