Vice News tercümanı serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Vice News tercümanı serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 18:37

Diyarbakır’da IŞİD ve PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla tutuklandıktan bir süre sonra serbest bırakılan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gıngel Hanrahan ve Philip John Pendlebury’un Adana’da tutuklu bulunan Iraklı tercümanı Mohammed İsmael Rasool, tahliye edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da gelişmeleri takip eden Vice News adlı internet haber kanalında görev yapan İngiliz gazeteciler Jacop Philip John Gingell-Hanrahan, Philip John Pendlebury ve Iraklı tercümanları Mohammed İsmael Rosool geçen yılın Ağustos ayında, ’Silahlı örgüte üye olmayıp bilerek ve isteyerek örgütü yardımdan’ tutuklandı. 2 gazeteci bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilirken, tercüman Rosool’un ise ’Silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ gerekçesiyle tutukluluğuna karar verilerek, tercüman olmadığı için Adana Kürkçüler Cezaevi’ne nakledildi.

Iraklı tercüman Rosool hakkında Diyarbakır 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği, 24 Aralık günü tutukluluk haline devam kararı vermesi üzerine avukatı Muhammed Neşet Girasun, bir üst mahkeme alan Diyarbakır 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne başvururak müvekkilinin tutukluluk haline itiraz etti. Girasun, müvekkilinin uzun zamandan bu yana tutuklu olduğunu ve hakkında kuvvetli bir suç şüphesi bulunmadığını belirterek, tahliyesini talep etti. Talebi değerlendiren hakimlik, suçun niteliği şüphelinin tutuklu kaldığı süre ve tutuklamanın bir tedbir oluşunu dikkate alarak Rosool’un tahliyesine karar verdi. Adli kontrol şartıyla tahliye edilen Rosool’un tahliye kararı tutuklu bulunduğu Adana Kürkçüler Cezaevi’ne gönderildi.

BAKMADAN GEÇME!