Veliaht iddiası

Güncelleme Tarihi:

Veliaht iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 08:30

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dair cevaplanmamış birçok soru yanıtını beklerken, İngiliz Reuters haber ajansına konuşan Suudi Kraliyet Sarayı’na yakın üç kaynak, Suud ailesinin çeşitli birimlerinden düzinelerce prensin ve kuzenin veraset yoluyla tahta çıkılmasında değişiklik görmek istediklerini aktardı.

Haberin Devamı

Bazı kraliyet üyelerinin, Kral Selman’ın kardeşi ve Prens’in amcası olan, yaklaşık 40 yıl içişleri bakanlığı görevinde bulunmuş Prens Ahmed’in (76) kral olmasını istediği öne sürülüyor.

MUHALİF PRENS AHMED

Kaynaklar, Veliaht Prens’in 82 yaşındaki babası Kral Selman bin Abdülaziz halen hayattayken harekete geçmeyeceklerini söylüyor. Zira Kral’ın en sevdiği oğluna karşı çıkmayacağını biliyorlar. Kaynaklara göre Kral Selman’ın ölümünden sonra Prens Ahmed bin Abdülaziz’in tahta çıkma olasılığını aile üyeleriyle görüşüyorlar. Kaşıkçı olayının ardından ekim ayında bir süredir yaşadığı Londra’dan Riyad’a geri dönen Prens Ahmed, muhalif olarak tanınıyor. Prens Ahmed, Suudi Arabistan veliaht prensini tayin etmekten sorumlu Sadakat Konseyi’nde Prens Muhammed’in veliaht olarak belirlenmesine karşı çıkan üç üyeden biriydi. Prens Ahmed’in, Veliaht Prens’in gücünü kırmak ve yerine geçebilmek veya bunu gerçekleştirebilecek birini bulmak üzere döndüğü iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!