Ve Hillary Clinton resmen başkan adayı

Güncelleme Tarihi:

Ve Hillary Clinton resmen başkan adayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 19:35

Demokrat Parti’de yapılan kurultayda Hillary Clinton resmen ABD başkan adayı ilan edildi. Hillary Clinton, 240 yıldan bu yana seçilme şansı olan iki büyük partiden birinden aday gösterilen ilk kadın oldu.

Haberin Devamı

“1971 yılında bir kızla tanıştım” diyerek söze başlayan eski ABD Başkanı Bill Clinton, Philadelphia kentinde yapılan kurultayda 42 dakika süren konuşmasıyla eşi Hillary Clinton’ı başkanlığa aday gösterdi. Evlilik ilanı, Cadılar Bayramı kutlamaları, ebeveynlerin ölümü, sinema maratonu gibi özel yaşamlarından kesitler aktaran Bill Clinton, “O hayatım boyunca durumu değiştirebilen en cesur kişidir. Hiçbir zaman statükodan tatmin olmaz. Her zaman topu ileri sürmeye çalışır. O böyledir” diyerek eşinin ülkenin ilk kadın başkanı olması için desteklenmesini istedi.

CAMDAN TAVANDA EN BÜYÜK ÇATLAK

Hillary Clinton, Güney Dakota eyaleti delegelerinden gelen 15 oyla adaylık için gereken 2 bin 383 oya ulaşarak, 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a karşı Demokratların resmi adayı oldu. Ön seçim sürecinde Hillary’nin parti içi rakibi olan Bernie Sanders, Bill Clinton’dan sonra çıktığı sahnede “Hillary Clinton mükemmel bir başkan olacaktır. Ona destek veriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Hillary Clinton, geçtiğimiz günlerde de başkan yardımcısı adayı olarak Virginia Senatörü Tim Kaine’i belirlemişti. Kurultaya sürpriz bir şekilde video konferansla bağlanan Hillary Clinton, kadınların engelleri geçip yükselmesini tarif eden söz konusu deyimi kullanarak “Camdan tavanda en büyük çatlağı oluşturduk” dedi. Aday gösterilmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek “Bu sizin zaferiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEFİ BEYAZ SARAY

68 yaşındaki Hillary Clinton, eşinin 1992 yılında başkan seçilmesinden bu yana kamuoyu önünde. Asıl mesleği avukatlık olan Hillary Rodham Clinton, önce first lady, sonra New York Senatörü, daha sonra ABD Dışişleri Bakanı olarak siyasi hayatta yer aldı. En büyük krizlerden birini, eşinin başkan olduğu dönemde stajyer Monica Lewinsky ile ilişkisinin ortaya çıkmasıyla yaşadı. Beklentilerin aksine Bill Clinton ile boşanmamayı seçen Hillary Clinton, ‘zaten onların evliliği bir iş ortaklığı’ yakıştırmalarına maruz kaldı. Bugün bile bu skandal konuşuluyor. Bir kız, iki torun sahibi olan Clinton, şimdi başkanlık koltuğu için yarışıyor.

BAKMADAN GEÇME!