Vatikan: Mahkeme kararlarına sağlıyız

Güncelleme Tarihi:

Vatikan: Mahkeme kararlarına sağlıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 12:59

Basın Sözcüsü Joaquin Navarro-Valls, ''Vatikan, Ağca'nın serbest bırakılma olasılığını ajanslardaki haberler aracılığıyla öğrenmiştir. Vatikan, bu tür hukuki sorunlarda, ilgili mahkemelerin kararlarını saygıyla karşılar'' dedi.

Haberin Devamı

Kardinal Ersilio Tonini ise suikast girişimi hadisesi sonrasında İkinci Jean Paul'ün, Ağca'yı zaten affetmiş olduğuna dikkat çekerek, ''eğer Papa (İkinci Jean Paul) hayatta olsaydı, bu tür bir haber karşısında adeta bayram ederdi'' dedi.
 
EMEKLİ YARGIÇ: 'AĞCA ÖLÜM TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA'

Emekli Yargıç Ferdinando Imposimato, Ağca'nın tahliyesi sonrasında ölüm tehlikesiyle yüzyüze kalacağını söyledi. Imposimato'ya göre bu durum Ağca'nın Papa suikastine ilişkin çok şey bilmesinden kaynaklanıyor.
 
Bu arada Ağca'ya İtalya'dan koruma önerisi geldi. İtalya, Papa suikastiyle ilgili gerçekleri anlatması halinde Ağca'yı koruyabileceklerini açıkladı.
 
Ağca, İtalyan La Repubblica gazetesi aracılığı ile yeni Papa 16'ıncı Benedikt'e bir teşekkür mesajı gönderdi. Mehmet Ali Ağca mesajında yeni Papa ile tanışmak istediğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!