Vahşet kasetiyle beyin yıkama

Güncelleme Tarihi:

Vahşet kasetiyle beyin yıkama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 01:55

Çeçen savaşında 1999-2001 yıllarında çekilen video kasetlerindeki vahşet görüntüleri, Taliban'a Avrupa'da militan toplamak için kullanılıyor. Kasetlerde, esir Rus askerlerinin kafalarının kesilmesi ve idam görüntüleri yer alıyor.

ALMANYA'da yaşayan Müslüman gençlerin beynini yıkayıp, ‘Cihada hazırlamak’ amacıyla Taliban taraftarı Araplar tarafından çoğaltılıp dağıtılan kasetlerde, insanın kanını donduran görüntüler yer alıyor.

Tamamen Arapça olan video kasetlerde, 1999-2001 yıllarında esir alınan Rus askerlerinin kurşuna dizilmesi, asılması ve vahşi yöntemlerle öldürülmesi Taliban'a taraftar kazanmak için kullanılıyor.

Ruslarla çatışma sırasında çekilen görüntülerin de bulunduğu video kasetlerinde, Çeçen ve Arap mücahitlerin öldürdükleri Rus askerlerin boğazını kesme, cesetlerini tekmeleme gibi görüntülere de yer verilmiş.

KURAN'LI-İLAHİLİ PROPAGANDA

Rus saldırısında ölen ve yaralanan Çeçen sivil ve askerlerinin görüntülerinin de bulunduğu kasetler, Kuzey Almanya'da radikaller tarafından propaganda malzemesi olarak kullanılıyor. Baştan sona ilahi ve Kuran-ı Kerim'in okunduğu kasetlerde, gençlerin cihada katılmaları yönünde çağrı yapılıyor.

Alman istihbaratından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, kendilerine gelen bilgilere göre radikal dincilerin bu tip kasetlerle gençlerin beyinleri yıkadıklarını söyledi.

Kasette konuşan asker kıyafetli, sakallı kişilerin hepsinin Çeçen olmadığını belirten istihbaratçı, bazılarının Arap olduklarını vurguladı. İstihbarat elemanı, şeriat ve Taliban destekçisi zengin Arapların, Çeçenlerle beraber Ruslara karşı savaşmaya gelen Araplara çok miktarda para verdiğine de dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!