Uzayda sekse ambargo geldi

Güncelleme Tarihi:

Uzayda sekse ambargo geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00


Nerdun HACIOĞLU / MOSKOVA
Haberin Devamı

Rus kozmonot Talgat Musabayev, doğacak çocuğun sağlığında belirsizlik olduğu için, ABD ve Rusya'nın uzayda sevişmeyi yasakladığını açıkladı.

Sekse ambargoya Amerikalı ve Rusların uzayda sevişme ve çocuk yapma konusunda oluşturduğu araştırma komisyonları karar verdi. Özellikle tıp komisyonu, yerçekimsiz bir ortamda anne karnında oluşacak bir ceninin bu ortamdan nasıl etkileneceğini bilemediklerini vurguladı. Tıp komisyonuna ahlak ve moral komisyonları da destek verince uzayda yasak kararı çıktı.

Hiç seks yapılmadı

Rusya'nın kıdemli kozmonotlarından olan ve 20 milyon dolarlık uzay turisti Denis Tito'ya eşlik eden Tatar asıllı kozmonot ise, Rus Rossiiskaya Gazetesi'ne verdiği demeçte, yer çekimi olmayan bir ortamda seks yapılması konusunun özellikle medyada çok gündeme geldiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: ‘‘Farklı fantaziler üretilse de bugüne kadar dünya dışında seks yapılmadı. Deneme girişimi bile olmadı. Amerikalılar adına da konuşabilirim. Çünkü, Amerikalılar alınan bir kararı uygulamada çok disiplinli. Zaten uzayda seks yapılması konusunda üstlerimizden bir telkin dahi gelmedi. Uzayda görevimiz çok zor. İşlerimizin çokluğu nedeniyle, seks için fırsat bulmamız da imkansız.

Onlar çok kazanıyor

Rus Kozmonot, Amerikalı meslektaşlarına göre maaşının düşük olmasından da dert yanarak şöyle devam etti: ‘‘Uluslararası görevlerde ben komutanlık yapıyorum. Biz uzayda günde 300 dolar alıyoruz, ondan da vergi kesiliyor. Benim komutamda sefere çıkan Amerikalı bir astronot ise benden tam 31 kat daha fazla maaş alıyor.’’

ABD'lilere göre üç kişi lazım

Uzayda seks, yıllardır tartışılıyor. Amerikalı bilim adamları, daha önceki araştırmalarında uzayda seks için en uygun pozisyonun, üçüncü bir astronotun eşlerden birini tutmasıyla gerçekleşebileceğini iddia etmişlerdi. Yer çekimsiz ortamda, erkek astronotun kadına hamle yaptığında oluşan gücün kadın astronotu ittiğini söyleyen uzmanlar ‘‘Üçüncü astronot, eşlerden birini tutacak, diğer ikisi ise seks yapacak. Veya çiftin bir yere tutunması ya da bağlanması gerekecek’’ demişlerdi. NASA'nın eski teknisyenlerinden Harry Stine da yerçekimsiz ortamda seksi denediğini iddia ederek, ‘‘Eşlerden biri tutulursa kolay oluyor’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!