‘Uyuyan Güzel’ efsanesi gerçek oldu!

Güncelleme Tarihi:

‘Uyuyan Güzel’ efsanesi gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 16:14

Dünyada yalnızca 1000 kişide görülen ‘Uyuyan Güzel Sendromu’ na yakalanan genç kadın; sadece beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için ara vererek, 64 gün boyunca aralıksız uyuyor.

Haberin Devamı

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Nicole Delien (20), çocukluğundan beri ileri seviyede uyku bozukluğu problemiyle savaş veriyor.

Uyuyan Güzel Hastalığı’ olarak da bilinen Kleine-Levin Sendromu nedeniyle uykuya daldığında günlerce uyanamayan Delien’ın hastalığına hâlâ tedavi bulunamadı.

‘Uyuyan Güzel’ efsanesi gerçek oldu

Nicole'ün, bu uzun uyku nöbetlerine ilk olarak altı yaşındayken yakalandığı beliritldi. Günde 18 saat aralıksız uyuyunca, annesi önce bu durumu soğuk algınlığına yordu. Nicole de küçük bir çocuk olduğu için yaşadığı duruma bir anlam veremedi. Uyku nöbeti boyunca hafıza problemi de yaşayan Nicole, aile üyelerini bile tanıyamadı.

Haberin Devamı

‘Uyuyan Güzel’ efsanesi gerçek oldu

ABD’li kadın en uzun uyku nöbetini Şükran Günü’ne denk gelen 14’üncü doğum gününden önce yaşamış. Nicole’ün şiddetli bir baş ağrısı ve halsizlik ile başlayan uyku nöbetinin teşhis edilmesi ise tam 25 ay sürmüş.

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün ‘The Oz Show’ adlı televizyon programına Nicole ile katılan annesi; kızının her an her yerde uyku nöbetine yakalanıp, 22 günden 64 güne kadar, sadece tuvalet ve beslenme ihtiyaçlarını gidererek aralıksız uyuduğunu ifade etti. Nicole’ün günlerce süren uyku nöbetlerinden uyandığında, ne kadar zamandır uyuduğunu hatırlamadığını da sözlerine ekledi.

‘Uyuyan Güzel’ efsanesi gerçek oldu

Yeni yıl kutlamalarını, mezuniyetleri, sevdiği aile üyelerinin cenazelerini yaşadığı uyku bozukluğu nedeniyle hep kaçırdığını ifade eden Nicole günde 18 saati uyuyarak geçiriyor. Yemek yemek için kalktığında bile uykusundan uyanamayan ABD’li kadın Uyurgezer Sendromu'ndan da muzdarip.

Uzmanlara göre tehlikeli bir durum yaşanmaması için Nicole’ün 24 saat gözetim altında tutulması gerekiyor. Dünyada sadece 1000 kişide görülen bu rahatsızlığın tedavisi henüz bulunamadı.

BAKMADAN GEÇME!