Uyuşturucu nakliyatı için tekerlekli köy

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu nakliyatı için tekerlekli köy
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Kolombiyalı uyuşturucu imparatoru Pablo Escobar'ın uyuşturucu uyuşturucu dağıtımı için gezen bir köy yaptırdığı ortaya çıktı.

Tüyler ürperten gerçek, olayı Escobar'ın hapiste bulunan "ayı" lakablı kardeşi Roberto'nun önümüzdeki günlerde yayımlanacak kitabında kaleme almasıyla ortaya çıktı.

"Kardeşim Pablo" adıyla çıkacak kitaptan alıntılar yapan Semana gazetesi, 80'li ve 90'lı yıllarda Güney Amerika'nın kokain Baron'u olan Escosbar'ın hammadeyi Peru'daki tarlalarda yetiştirdiğini ve daha sonra paketlenip değişik ülkelere gönderildiğini de yazdı.

Haber'de bütün bu işlemler sırasında Eskobar'ın telsiz ağı kurduğu belirtilirken büyük kargolar için uçak kullanıldığı ve Putumayo eyalektinde Fantom köyü adında tekerlekli hareket edebilen bir köyü olduğu vurgulandı. Kardeş Eskobar'ın itiraflarında bu köyde uyduların ve hava kontrollörlerinin farketmemesi için birde açılıp kapanabilen portatif uçak pisti bulunduğu yer aldı.

Haberin Devamı

Tahta tekerlekler üzerine yapılmış kulubelerin uyuşturucu taşıyan uçak gelmeden yana doğru alınarak uçak için iniş pisti oluşturduğu ve nakliye tamamlandıktan sonra kulubelerin tekrar eski konumuna getirildiği dikkat çekti.

Roberto Eskobar anılarında ayrıca kulubelerde ve köyde yaşayan herkezin Pablo Eskobar'ın ırgatı olduğu için kendilerine telsizle uçağın geldiği haberi duyrulur duyrulmaz evlerin kenara alındığını bütün bu işlemlerin bir kaç dakika sürdüğünü açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!