Usame, Obama oldu

Güncelleme Tarihi:

Usame, Obama oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 00:00

CNN televizyonu, İslamcı terör şefi Usame Bin Ladin ile ilgili programını, ekrana, "Obama nerede?" yazısıyla getirdi. ’S’ yerine yanlışlıkla ’b’ harfine basıldığını söyleyen CNN, başkan aday adayları arasındaki melez Senatör Barack Obama’dan özür diledi. Obama’nın sözcüsü ise iki harfin klavyede birbirine yakın olmadığına işaret etti.

2008 başkanlık yarışının şanslı adayları arasında sayılan Illinois Senatörü Barack Obama, CNN’nin inanılmaz bir gafına maruz kaldı. Kanalın önde gelen ismi olan Wolf Blitzer’ın "The Situation Room" adlı haber programında, Usame Bin Ladin’in bir türlü yakalanamaması mercek altına alındı. Fakat programda, "Usame nerede" yerine, "Obama nerede"başlığı ekrana taşındı. Wolf Blitzer ve sunucu Soledad O’Brian, pazartesi günü yapılan bu hata için ertesi gün özür dilediler. Wolf Blitzer, hatayı "tipografik" olarak niteledi ve Senatör Obama’yı bizzat arayarak tekrar özür dileyeceğini söyledi.

OBAMA SÖNECEK

/images/100/0x0/55eb59daf018fbb8f8bb96d3
İngilizce’de Usame "Osama" olarak yazılıyor, ancak Q klavyede "B" ve "S" harfleri birbirine çok yakın değil. Senatör Obama’nın Sözcüsü Tommy Vieto da bu iki harfin birbirine yakın olmadıklarını belirtti, ancak olayın bir talihsiz hata olduğuna ve bir kasıt bulunmadığına inandığını ifade etti.

Henüz deklare edilmemiş olmasına rağmen, Senatör Clinton ve Senatör Obama’nın Demokrat Parti başkan aday adayları olacakları tahmin ediliyor. Çeşitli kamuoyu yoklamaları, Obama’nın Senatör Clinton’dan daha popüler olduğunu gösteriyor. Ancak, New York Times gazetesinin yayına koyacağı belirtilen bir habere göre, Hillary Clinton, Obama’nın yükselişinin "gelip geçici" olduğu düşüncesine sahip. Ancak, Clinton, Obama ve John Edwards’ı en ciddi rakipleri olarak gördüğünü de söyledi.

2008 Beyaz Saray yarışı için Demokrat Parti’den aday adayı olacak isimlerin sayısının 10’a yaklaşabileceği belirtiliyor. Tüm engelleri geçip Beyaz Saray’a çıkması halinde Senatör Barack Obama, ABD’nin ilk siyahi devlet başkanı olacak. Ancak gençliğinde kokain çektiğini itiraf eden avukat Obama’nın işinin benzer itiraflarda bulunan önceki adaylardan işinin daha zor olacağı yorumları yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!