Ürdün'de İsrailli diplomata pusu

Güncelleme Tarihi:

Ürdünde İsrailli diplomata pusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ürdün'ün başkenti Amman'da İsrail Büyükelçiliği'nde çalışan bir diplomata dün silahlı saldırı düzenlenmesi Ortadoğu'da büyük yankı buldu.

Ürdün'de 3 hafta içinde bir İsrailli'ye düzenlenen ikinci saldırı olan suikast girişimini "Ürdün İslami Direniş Mücadele Hareketi" adlı aşırı dinci örgüt üstlendi.

Örgütün yayımladığı bildiride, Amman'ın batısındaki Cebel Amman'da "Siyonist bir diplomata makineli tüfekle saldırı düzenlendiği" ifadesi yer aldı. İsrailli diplomat Şlomo Ratsabi, dün geceki saldırıda bacağından yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Ratsabi'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Ürdün'de 19 Kasım'da da Yoram Havivian adlı diğer bir İsrailli diplomata silahlı saldırı düzenlenmişti.

Ürdünlü üst düzey bir yetkili, dün İsrailli bir diplomatın Amman'da saldırıya uğramasından sonra, ülkede güvenliği sağlamaya kararlı olduklarını ve diplomatlara yönelik saldırıların engellenmesi için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

İsmi açıklanmayan yetkili, Ürdün hükümetinin ülkedeki diplomatlara yönelik her türlü saldırıya karşı olduğunu belirtti. Yetkili, "Bu saldırının nedenlerini ve sorumlularını ortaya çıkarmaya kararlıyız" dedi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da İsrail Büyükelçiliği'nde çalışan Şlomo Ratsabi adlı diplomat, dün uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!