Uluslararası Af Örgütü: Türkiye mülteciler konusunda yalnız bırakılmasın

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Af Örgütü: Türkiye mülteciler konusunda yalnız bırakılmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 15:10

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta açıkladığı raporda, uluslararası mülteci politikalarını "utanç verici başarısızlık" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Örgüt, Arap ülkeleri ve Afrika’daki silahlı çatışmaların İkinci Dünya Savaşı sonrasının en büyük mülteci krizine neden olduğunu vurguladı. Raporda, uluslararası insan hakları kuruluşlarının insani yardımlar konusunda büyük hatalar yaptıkları belirtildi. Mültecilere yeteri kadar ilgi gösterilmediği için milyonlarca kişinin sefalet içinde yaşamaya mahkum olduğu ve binlerce kişinin ölüme sürüklendiği iddiasında bulunuldu.

DÖRT MİLYON SURİYELİ MÜLTECİ

Rapora göre, en az 1 milyon mültecinin acilen güvenli bir ülkeye girmesi gerektiği yer alırken, dört milyon Suriyeli mültecinin büyük bir bölümünün Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır’da çok zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiklerine dikkat çekildi. Raporda, 2014 yılında 3 bin 500 ve 2015 yılında bu güne kadar bin 865 kişinin Akdeniz’de boğularak yaşamını yitirdiği yer aldı.

"TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILMASIN"

Uluslararası Af Örgütü sözcüsü Salil Shetty, "Mülteci sorunu 21'inci yüzyılın en önemli sorunudur. Ama uluslararası toplumlar bu konuda çok feci bir şekilde başarısız olmuşlardır. Dünya, Türkiye ve Lübnan gibi mülteciler konusunda en büyük yükü taşıyan ülkeleri daha fazla yalnız bırakmamalıdır" dedi.


BAKMADAN GEÇME!