Ülkesinde tehdit alıyordu Afgan Küçük Messi İtalya’ya kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Ülkesinde tehdit alıyordu Afgan Küçük Messi İtalya’ya kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2023 07:00

Arjantinli futbolcu Messi’ye özenerek plastik bir poşetle yaptığı formasıyla ünlenen Afgan ‘Küçük Messi’ aldığı tehditler üzerine ailesiyle birlikte İtalya’ya sığındı.

Haberin Devamı

Afganistan’da beş yaşındayken plastik bir poşetle, Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi’nin formasını yapmasının ardından Afganistan’ın “Küçük Messisi” diye tanınan Morteza Ahmadi, aldığı tehditler nedeniyle ailesiyle birlikte İtalya’ya taşındı. Ailesi, BBC’ye yaptığı açıklamada, Morteza’nın 2016’da Katar’da Lionel Messi’yle tanışmasından sonra, güvenliğinden kaygı duymaya başladıklarını ve sayısız tehdit aldıklarını söyledi. Babası Arif Ahmadi, “Katar’a gidip, Messi’yle tanıştıktan sonra Afganistan’a döndük. Kaygılarım vardı, mafyadan korkuyordum, adam kaçıranlardan” dedi.

‘TEHDİT ALIYORDUK’

“Morteza okula bile gidemedi” diyen baba Ahmadi “Evde kaldı. Ülkeden çıkana kadar kaygılarımız sürdü. Katar’a gittiğim için parayla döndüğümü sanıyorlardı. Tehdit ediyorlardı, para vermezsem Morteza’yı kaçıracaklarını ve aileme bir şeyler yapacaklarını söylüyorlardı” diye konuştu. Ülkedeki Hazara azınlığından olan aile, son altı yılda Kabil, Gazni ve Mezar-ı Şerif kentlerine taşınmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ülkesinde tehdit alıyordu Afgan Küçük Messi İtalya’ya kaçtı

17 AY SAKLANDILAR

Taliban’ın iktidara gelmesinden beri de Morteza ve ailesi 17 ay saklandı ve son bir ayı da Pakistan’da geçirdi. Arif Ahmadi, Taliban’ın iktidarı ele geçirdiği 15 Ağustos 2021’de Kabil Havaalanı’na gittiklerini ama ülkeden ayrılamadıklarını söyledi. İtalyan yardım kuruluşu Caritas Italy, İsviçre’ye iltica eden Afgan gazeteci Rahmatullah Alizadeh ile işbirliği yaparak, Morteza Ahmedi ve ailesinin İtalya’ya gitmesini sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!